Nije izmišljen?

Francuski anđeo prema kome je nastao slavni Šrek: Zbog izgleda su ga ismevali, ali on nije odustajao (FOTO)

0
Da li možete da verujete, Šrek nije izmišljen? On je navodno nastao po uzoru na francuskog rvača Morisa Tilea, koji je četrdesetih godina prošlog veka bio veoma popularan u Americi...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Moris Tile, rođen 1903. godine, je sa dvadesetak godina oboleo od akromegalije, retke hronične bolesti zbog koje kosti nekontrolisano rastu. Neki od simptoma su uvećane šake i stopala, zadebljanje usana i veliki broj bora na čelu.

 

Zakrpljene pantalone, dodaci od krzna... Mediji pažljivo prate najstariju poznatu ličnost Evrope! (FOTO)

 

Tile, poznatiji kao "Francuski anđeo", govorio je čak 14 jezika, bio je pesnik i glumac, ali su ga zbog izgleda mnogi ismevali. Zbog toga je odlučio da novi život započne sa druge strane Atlantika, u SAD. Tamo se profesionalno bavio rvanjem, a nazivali su ga "nakaznim orkom". To nije umanjilo njegovo rvačko znanje, pa je 1944. postao svetski prvak pobedom nad Stivom Kejsijem.

 

Ako u kući imate ovu SLIKU odmah je izbacite: Priča potkrepljena istinitim dokazima (FOTO, VIDEO)

 

Uprkos velikoj popularnosti koju je stekao, živeo je kao pustinjak. Umro je 1954. godine od srca koje oslabilo zbog bolesti. Popularni animirani junak Šrek nastao je prema njegovom liku, premda to Vilijam Stig, pisac koji je 1990. godine i stvorio slikovnicu u kojoj je Šrek bio glavni junak, nikada nije potvrdio.

Film Šrek izašao je 2001. godine i nagrađen je Oskarom za najbolji animirani film. U prvih šest meseci doneo je zaradu od 267 miliona dolara.

makonda-tracker