U duhu Olimpijskih igara

Srce ispred medalje: Zaboravite prosidbu, najdirljiviji trenutak u Riju dogodio se juče! (VIDEO)

0
Pune četiri godine se Ebi D'Agostino (24) spremala za Olimpijske igre u Rio de Žaneriu. Pretrčala je na hiljade kilometara, prolila litre znoja, kako bi što spremnija dočekala trku na 5.000 metara. A onda...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Amerikanka se odrekla svega. Borbe za finale, možda i medalju, i to jer je odlučila da pomogne koleginici, koja je pala i nije ustajala.

 

Olimpijske igre lepote: Ovo su najlepše i najzanosnije manekenke iz Brazila (FOTO)

 

Dugoprugašica iz Amerike se saplela nekoliko krugova pre kraja trke. Na zemlji je završila i Novozelanđanka Niki Hemblin. Delovalo je da je teže povređena. Ebi se digla i umesto da nastavi ka cilju, odlučila je da pomogne rivalki. U tom trenutku Amerikanka nije osećala bol u kolenu, koje je još uvek bilo zagrejano, ali vrlo brzo shvatila je da ne može da se osloni na njega.

 

Zagrljene, Ebi i Niki, krenule su ka cilju... Jedna drugoj su bile najveća podrška, iako se nikada pre ove trke nisu upoznale!

 

foto: Profimedia

 

D'Agostino je jedva trčala, sa očiglednom povredom u zglobu, a Hemblin je ostala uz nju i uzvratila joj je za pruženu ruku. Sve vreme ju je bodrila, bila pored nje. Došle su na cilj kao 29. i 30. Kada su prošle cilj, zagrlile su se, a onda je Amerikanka bila stavljena u kolica, jer nije više mogla da hoda.

 

Vrhunskim sportistima ovo donosi uspehe: 6 mentalnih trikova kojima se služe najpoznatiji olimpijci

Ebi je neverovatna. To je olimpijski duh. Ona je meni prva pomogla, ja sam pokušala potom da pomognem njoj", pričala je kasnije Novozelanđanka. "Pala sam i nisam znala šta se dešava. Osetila sam ruku na ramenu i čula reči 'ustani, ustani, možeš ti to. Moramo da završimo ovo, mi smo na Olimpijskim igrama'", prisećala se Novozelanđanka događaja sa staze.

makonda-tracker