EKSCENTRIČNO

ISPOVEST JEDNE AMERIKANKE ŠOKIRALA JE SVET: Smučile su mi se kratke veze, pa sam se UDALA ZA SAMU SEBE! (FOTO)

0

Odlučila je da samu sebe veri, potom i organizuje venčanje, a pozvala je samo odabrano društvo.

ilustracija
ilustracijafoto: Profimedia

Dženilin Noel Rodrigez je glumica, producentkinja i spisateljica iz Njujorka koja je ostvarila vrlo zanimljivu ideju - udala se sama za sebe! Mlada Amerikanka je bila žrtva nasilne veze, te se ovim činom obavezala na ljubav sebi samoj kako bi iskazala poštovanje i snagu povodom svega što je prošla. Ovo je njena iskrena ispovest o ovom pomalo neobičnom danu iz snova.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jenilyn (@jenoele) on

 

Pregledala sam ponudu jedne zlatare i odjednom mi se oteo usklik zadovoljstva. O bože, još je tu! Još pre pet godina uočila sam neverovatan prsten, ali 300 dolara tada nisam imala razloga potrošiti. A onda odjednom, našla sam povod! Odlučila sam da se udam – za sebe! Uvek sam planirala raskošno venčanje sa čovekom svojih snova, s kojim će tako započeti dug i srećan brak. Ali, stvari se nisu razvijale u tom smeru. Pre godinu dana, kad sam raskinula s partnerom s kojim sam bila u vezi šest godina, počela sam ponovo izlaziti. Bila sam u kratkim vezama s više muškaraca, koji se prema meni nisu baš najbolje odnosili. Zato sam odlučila da ubuduće budem sama sebi na prvom mestu - kazala je.

Dve nedelje kasnije, moj prsten iz snova je stigao. Bio je to klasičan venčani prsten i bio je prekrasan! Stavila sam ga na domali prst i snimila fotku. Zatim sam je stavila na Instagram i napisala – sad znam da sam ja ona prava! Objavu sam završila hashtagom #verenasasobom. Zafrkavala sam se, naravno. Ali svim mojim prijateljima ideja se strašno svidela. Kad je onda venčanje, pitale su me najbliže prijateljice, ohrabrujući me da ga zaista i priredim. I tako sam poslala vest – rezervišite datum! Odabrala sam 11. novembar, koji je srećan dan.

Nije svima odmah bilo jasno šta sam naumila...

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

ilustracija
ilustracijafoto: Profimedia

Napravila sam selekciju i odabrala goste koji će u tome videti nešto pozitivno umesto da me osuđuju ili izvrgnu podsmehu. Pozvala sam 25 bliskih prijatelja i svoju sestru. Ponudila se da mi ispeče svadbenu tortu. Odlučila sam da ne pozivam roditelje ni brata. Oni me, naravno, vole, ali kako su predani katolici koji misle da je brak veza između muškarca i žene, nisam htela da im bude neugodno. Ja sam reiki-učiteljica i glumica i oni su do sada navikli na moje ekscentričnosti, ali ipak…

Trebalo mi je sedam minuta da pročitam zavete samoj sebi, pri čemu sam koristila ručno ogledalo. ”Obećanjem da ću učiniti sve što je potrebno da te usrećim, voleću i poštovati samu sebe do kraja života”, izgovorila sam. Kad sam se osvrnula oko sebe, primetila sam da moji prijatelji plaču. Zatim sam na prst stavila i drugi prsten. ”S ovim prstenom samu sebe venčavam”, rekla sam nasmejavši se, a svi su stali gromko da odobravaju. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jenilyn (@jenoele) on

I drugi prijatelji priključili su nam se na žurki posle venčanja. Iako to nije bio službeni obred, sadržao je sve što sam ikad zamišljala da će biti deo mog venčanja. No, ako se pojavi pravi muškarac, spremna sam i za drugo venčanje, bez prethodnog razvoda! 

makonda-tracker