Otkrivamo

Top 6 neobičnih religija na svetu: Koliko je istine u tvrdnji da je princ Filip Bog koji korača Zemljom?

0

Kao što ste do sada sigurno čuli, u Sjedninjenim Američkim Državama danas bilo ko može izumeti sopstvenu religiju. Kako to izgleda drugima - nije ni važno, pojedincima je čak i najčudnija sve na svetu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Obožavanje princa Filipa

 

U južnom Pacifiku nalazi se ostrvo Tana na koji meštani žive u uverenju da je princ Filip bukvalno Bog koji korača Zemljom. To verovanje potiče od drevne priče o planinskom duhu koji je otputovao, ali se vratio kada se oženio moćnom ženom.

 

Devedesetpetogodišnji Filip i pošalice zlata vredne: 7 najvećih gafova penzionisanog princa (FOTO)

 

S obzirom da je vojvoda od Edinburga kraljičin suprug - prilično odgovara opisu.


Crkva slanine

 

Ujedinjena Crkva Slanine ima devet zapovedi kako bi život bio srećniji i ispunjen slaninom. Imaju oko 4000 članova, a prihvataju sve koji vole slaninu i koji su spremni širiti reč o njoj širom sveta.


Crkva Letećeg Špagetnog čudovišta

 

Poznati i kao pastafarijanci, članovi ove crkve tvrde da imaju hiljade obožavatelja širom sveta. Pastafarijanci veruju da je svet nastao od ovog špagetnog čudovišta, a članovi crkve nose cediljku na glavama kao znak privrženosti.

 

Običaj koji mnogi ne znaju: Da li ste pripremili šarene peškire?
 

Jedizam

 

Da, ova crkva je inspirsana ratnicima koji se bore protiv Mračne strane u "Zvezdanim ratovima". Neko je uzeo ideju Džedaja i Sile i spojio se s njima na duhovnom nivou. Crkva Džedaja veruje u moć sile koja povezuje svemir. U ovoj religiji ta sila je deo čovečanstva - nositelj morala iznutra.

 

Apateizam

 

Apateistički centar veruje da verojatno nema Boga, a čak i ako postoji oni su potpuno nezainteresovan za njegovo postojanje. Jednom godišnje se sastaju kako bi razgovorali o svojoj ravnodušnosti.


Crkva eutanazije

 

Crkva eutanazije inspirisana je snom velečasnog Krisa Korda. U snu, on se suočio sa vanzemaljskom inteligencijom, tj. nekim bićem koje je govorilo o uništenju Zemlje. Crkva ima uznemirujući slogan: Spasi planetu - ubij se!

makonda-tracker