POslenja klapa serije Senke nad balkanom

Dragan Bjelogrlić: Mislim da će ovo biti pogled na prošlost koji je drugačiji!

0

Završeno je snimanje serije "Senke nad Balkanom", autora Dragana Bjelogrlića, čije emitovanje na RTS-u počinje na jesen. Za ovu krimi-misteriju u epohi scenario su, prema filmskoj priči Stevana Koprivice napisali Danica Pajović, Dejan Stoiljković, Vladimir Kecmanović i Dragan Bjelogrlić.

foto: Promo
foto: Promo

Radnja prve sezone serije «Senke nad Balkanom» smeštena je u burni period kraja dvadesetih godina prošlog veka koji se završio uvođenjem Šestojanuarske diktature. Istorijska fikcija pomešana sa žanrovima trilera i misterije u centar pažnje stavlja Beograd tog doba, kao raskrsnicu puteva na kojoj se ukrštaju i sukobljavaju interesi sa različitih strana sveta.

 

Mislim da će ovo biti pogled na prošlost koji je potpuno drugačiji, pa i originalan u odnosu na sve dosadašnje serije i filmove koji su se vraćali u prošlost, pa čak i ono što sam ja radio sa poslednjim projektom «Montevideo». To je potpuno drugi ugao gledanja na neke bitne istorijske događaje koji su možda i odredili čitav vek koji smo mi posle proživeli," objašnjava autor serije Dragan Bjelogrlić.

 

Glavni likovi su dvojica inspektora za krvne delikte koji se u uzbudljivoj dramskoj naraciji suočavaju sa nizom neočekivanih obrta. Andru Tanasijevića Taneta glumi Dragan Bjelogrlić, a njegovog pomoćnika Stanka Pletikosića, mladog forenzičara, Andrija Kuzmanović.

 

U međunarodnoj ekipi našli su se slavni ruski glumac Aleksandar Galibin, koji tumači generala Vrangela, glumci sa prostora bivše Jugoslavije, zatim Žarko Laušević u ulozi Đorđa Karađorđevića.

 

Glavnu žensku ulogu, Maju Davidović, beogradsku fem fatal, direktorku banke, neuobičajenu ličnost za to vreme, tumači Marija Bergam.

 

foto: Promo

 

Jednog od kontroverznih likova iz vremena kada je opijumski put prelazio preko Balkana tumači Gordan Kičić. Za svoju ulogu Kičić kaže da je reč o Alimpiju Miriću koji je vlasnik lanca apoteka i onovremenski tajkun.

 

foto: Promo

 

U ostalim ulogama pojavljuju se Nenad Jezdić, Branimir Brstina, Slobodan Boda Ninković, Dragan Petrović Pele, Milica Gojković, Toni Mihajlovski, Miloš Samolov, Marko Živić, Iva Kevra i mnogi drugi.

 

Snimanje je trajalo od oktobra prošle godine, na brojnim lokacijama, a serija "Senke nad Balkanom" premijerno će biti emitovana na jesen na programu RTS-a.

 

foto: Promo

 

makonda-tracker