Džej Zi, Sikter i Gorillaz na MTV-u

0
U petak 2. jula od 19:30 časova na programu MTV-a je emisija Storytellers u kojoj gostuje američka hip-hop zvezda Džej Zi, od 20:30 pogledajte MTV TakeOver i sarajevsku grupu Sikter, a od 21 uživajte u koncertu grupe Gorillaz

U emisiji Storytellers svoju priču sa publikom podeliće Džej Zi, američki reper, producent i biznismen. Šon Kori Karter, poznatiji kao Džej Zi, jedan je od najbogatijih hip-hop izvođača u Americi. Prodao je preko 40 miliona albuma širom sveta. Dobitnik je deset Grammy nagrada za svoje muzičko stavralaštvo, kao i mnoge druge nagrade i nominacije. Džej Zi je suvlasnik jednog od najpopularnijih klubova u Americi, The 40/40 Club, zatim NBA tima New Jersey Nets, a uz sve to ima i svoju modnu liniju Rocawear. Što se njegove muzičke karijere tiče, rekorder je po broju prvih mesta na Billboard 200 listi. Do sada je srađivao sa mnogim muzičarima, a najpoznatiji hitovi su: Heartbreaker sa Marajom Keri, Crazy in Love sa Bijonse, Umbrella sa Rianom i Empire State of Mind sa Ališom Kiz. 2008. godine oženio se sa svojom dugogodišnjom devojkom Bijonse.

Jedan od najdugovečnijih bendova na sarajevskoj muzičkoj sceni Sikter preuzeće MTV na pola sata i predstaviti svojih pet omiljenih spotova u okviru emisije MTV TakeOver. Ovaj sastav je nastao 1990. godine, i od tada su prošli kroz razne faze - od punka i alter-rocka, preko soul, funk i disco uticaja, do zanimljive mešavine svih ovih pravaca. Evolucija u zvuku i pristupu muzici zabeležena je na četiri dosad objavljena albuma: Now, always, never, Queen of the disco, My Music i Ego Trip.

Od 21h na programu je MTV World Stage i koncert sastava Gorillaz. Fanovi će moći da gledaju koncert sa ubačenim digitalnim animacijama i delovima Gorillaz spotova i filmova. Gorillaz su na ovom koncertu svirali pesme sa sva tri dosadašnja albuma, a takođe su imali i impresivnu listu gostiju u sastavu Shaun Ryder, Kano, Bashy, Mos Def, De La Soul i Bobby Womack.

TAGOVI: MTV
makonda-tracker