Farma: Zorica pljunula Miloša

Nakon što je Miloš u okviru zadatka portret jednog farmera nacrtao Zoricu sa metlom i velikim nosem, među njima je došlo do nove svađe i niza uvreda koje su kulminirale kada je Zorica pljunula Miloša, a on je nastavio sa raspravom
2
1 / 19

Zorica je razgovarala sa Draganom, pa joj je rekla da se razočarala što ona i Mina kao žene nisu reagovale kada ju je Miloš udario. Objasnila joj je da je očekivala da se one solidarišu sa njom, jer bi ona to uradila da se njima tako nešto dogodilo. Dragana se pravdala da ne želi da se meša u njihov konflikt i da gleda svoja posla, a Zorica joj je rekla da se svi trude da budu neutralni, ali da nekada treba izneti svoj stav. Objasnila joj je da Miloš manipuliše sa njom i da nije primereno da se ona od njega ne odvaja i da ga podržava u svim situacijama. Dragana je opet rekla da se ona druži sa svima i da gleda svoja posla, a Zorica je rekla da je takva njena ravnodušnost vređa.

Mina i Miloš su radili u štali, pa je Mina negodovala što je Raka sad pred kraj odustao od štale, pa ona mora umesto njega da muze krave. Posle se Dragani žalila da je Miloš naporan kada navali na nešto i da su od rane zore uradili puno posla.

Miloš je za zadatak portret jednog farmera izabrao Zoricu i nacrtao je sa metlom i velikim nosem. Pored je napisao čuvaj se njenog zagrljaja, pa je svoj rad pokazao Mini i Dragani. One su mu rekle da je preterao sa karikiranjem nosa, a on im je pokazao kako ona podigne nos ujutru kada se probudi i kad pozdravlja ukućane. Zorica je čula Miloševo objašnjenje da je nacrtao kao vešticu i jako se naljutila. Najviše joj je smetalo što je on jeo njene kiflice, a tako je nacrtao i još se hvalio pa mu je rekla da hrani kuče da je ujede. On je rekao da je mislio da je Mina pravila kiflice i da ona zaista liči na vešticu što je dovelo do žučne svađe. Raspravljali su se oko udarca koji se desio pre neki dan gde je Miloš tvrdio da je ona želela da iscenira fizički kontakt ali joj nije uspelo, a Zorica mu je odgovarala da i nije muškarac kada ga je ona nosila po sobi. Miloš je hladno i smireno nastavio da je provocira, a Zorica se sve više nervirala. Napadi su postajali sve ličniji, vređali su se na račun izgleda, godina, posla i uspeha, a kada je Miloš počeo da spominje njenog bivšeg muža, Zorica je pobesnela i rekla mu da ne spominje ljude koji nisu prisutni. Pošto on nije želeo da prestane, ona ga je pljunula. Miloš je samo nastavio da se raspravlja, a svađa je dobijala na intezitetu. Miloš je spominjao stan koji je ona dobila dok je bila politički angažovana, a ona mu je poručila da će ga za tu uvredu tužiti. Posle su se raspravljali da li su uopšte i bili prijatelji i ko je koga i zašto postavio za slugu. Miloš je naglasio da je znao da mu je ona najžešći neprijatelj, a ona mu je više puta rekla da treba da ga bude sramota i da je običan lažov.

Zorica je posle rekla da nije mogla da ostane hladnokrvna i da sluša kako je on upoređuje sa vešticom, a jede njene kiflice. Dodala je da iako se on služi svim sredstvima, ne sme da joj dira porodicu kao što je to radio Firčiju. Miloš je rekao da je dobro pročitao pravilnik i da može da spominje porodicu u kontekstu igre.

Miloš je Mini i Dragani rekao da je ova svađa bila pokušaj iznuđivanja fizičkog kontakta i da Zorica sada koristi sva sredstva. Rekao im je da moraju da se oglase jer ga ona naziva pedofilom i da reaguju. Mina mu je rekla da su oboje preterali i da on nju dira u porodicu, a ona mu vraća uvredama na račun njegove mlade žene. Dragana mu je rekla da ne želi da se meša i da se ne pronalazi u tim izjavama da je on pedofil, kao i da ne želi da reaguje.

Svi farmeri misle da je Dragana ušla na Farmu zbog Nemanje i po nekom zadatku kao i da je uspela u svojoj promociji. Nije im jasno kako će joj popularnost koristiti u profesiji za koju se školuje, a ona misli da joj se pružila velika šansa i da joj je želja bila da je ljudi upoznaju. Maca i Firči misle da bi poštenije bilo da je rekla da je ušla da bi Nemanji nanela duševni bol i vratila mu što je ostavio zbog druge devojke. Nemanja misli da ona nije VIP i da je jedino bila redovni gost njegovog kreveta dve godine.

Zorica se tokom dana rasplakala, a posle je rekla da je već danima neraspoložena i da je za to više razloga. Zabolelo je što žene nisu bile solidarne sa njom kada je Miloš udario, a rekla je i da je usamljena od kada ne može da razgovara sa Rakom. On joj je bio jedina svetla tačka za ova tri meseca i jedva čeka da prođe vreme izvršenja tajnih zadataka.

Farmeri su imali prvi otvoreni studio u vanrednom uključenju. Narod im je postavljao pitanja, a oni su iskreno odgovarali. Miloš je, na pitanje da li je prodao kuče koje je dobio od Zorice, rekao da ga je kupio, pa poklonio, a zatim se ispostavilo da to nije istina. Zorica mu je otvoreno rekla da ne govori istinu i da mu je ona poklonila psa, jer ih nikada i nije prodavala, a on je rekao da se ne seća kako je tačno bilo. Firči se radovao i likovao jer je Miloš uhvaćen u laži ,a Mina mu je rekla da je odmah trebalo da kaže da se ne seća. Dragana je rekla da nije tačno da je za šampanjac tvrdila da nije skup i Nemanja je to potvrdio, a posle je objasnio da je ona želela da poruče to piće, ali joj je on rekao da košta kao cela njegova zarada. Mina je rekla da zna da je u nekim situacijama Miloš iskorišćava i da mu je to rekla par puta, ali da je on nikada nije uvredio i da ga uvek sasluša. Rekla je da nije u redu da se šale na račun navodnih simpatija izneđu njih i da ona ne dozvoljava da je povezuju ni sa kim. Maca joj je objasnio da nema ništa protiv nje, ali da mu je zasmetalo što se nije zauzela za Đusa i što je bila preterano neutralna.

makonda-tracker