Farma: Situacija se zaoštrava

Ukućani su dobili tajne zadatke, a na imanju je glavna tema ko će biti postavljen za slugu. Miloš je, pola u šali, optužio Zoricu u Macu da ga truju
2
1 / 14

Milena je za gazdu postavila Nemanju.

Poručila mu je da ga čeka i da će se ponovo zaljubiti u nju kao i da se potrudi da pokaže ljudima koliko vredi. Pre toga je napravila šalu pa je Sajko pročitao da je Dragana novi gazda, a svi su se zbunili. Dragana je ustala, a Sajko je tek onda rekao da je Nemanja zapravo gazda. Pošto se on potresao i nije mogao da pročita pismo od Zadruge, Firči je objavio da je nominovanjem za ovonedeljnog gazdu Nemanja prvi sigurni finalista ovogodišnjeg ciklusa Farme. On se rasplakao i izašao iz kuće, a pošto se umio rekao je svim farmerima da će sve biti po starom i da će se dogovarati oko izvršavanja zadataka.

Svi farmeri su očekivali da Milena postavi Nemanju za gazdu i to je logičan izbor i dobra taktika. Miloš misli da će Sajko ili Maca biti muške sluge, a ženski najverovatnije Mina.

Raka je i dalje bio zbunjen svojom nominacijom za duelistu. Miloš mu je rekao da su mu sigurno svi glasači otišli na odmor. Pitao ga je gde je to pogrešio pa su ga svi njegovi glasači kaznili.

Zorica i Dragana su pričale kao su samo tri žene ostale na Farmi. Složile su se da bi ih još mesec dana boravka potpuno dotuklo i da će sada imati više posla.

Nemanja je sam pio jutarnju kafu. Rekao je da mu je sve drugačije jer nema Milene i da se oseća prazno.

Raka, Mina, Miloš, Zorica i Dragana su u dvorištu pričali o izboru za slugu. Mina je objasnila Zorici da oni nameštaju ko će sada biti sluga jer su se pre toga ona, Dragana i Miloš stalno smenjivali. Ona misli da oni tako sebe taktički zadržavaju i da su hteli i da Milena ostane, ali da su pogrešili u proceni. Miloš je Raki rekao da je uvek bežao od toga da bude sluga i da bi sada trebalo sam da se prijavi.

Raka je tokom dana pitao Nemanju da ga postavi za slugu. On je rekao da će uzeti u obzir njegovu želju.

Miloš je Raki rekao kako je Milena htela da ide kući, pa je namerno prepustila njemu poslednji odgovor. Nemanja je ubeđen da je Milena znala odgovor na pitanje i jako mu je drago zbog broja glasova koje je imala. I Sajko, Maca i Firči su ubeđeni da je Milena namerno izgubila, a Raka ne razume zašto nije odgovorila ako je znala.

Svaki farmer je dobio po jedan tajni zadaka. Do četvrtka u ponoć Dragana treba svako veče jedan sat da sedi u radionici. Nemanjin zadatak je da Dragani svako jutro kuva kafu, Minin zadataj je da ukrade i sakrije što više cigareta, dok Firči treba da ukrade što više čokolada. Sajko treba da se druži sa Draganom, a Maca da dovede do verbalnog duela Miloša i Firčija ili Draganu i Nemanju. Milošev tajni zadatak je da nudi Maci pomoć, a Rakin da ne ulazi u štalu da radi i da jedan put opere sudove. Zorica treba da izbegava Raku.

Proka je u obilasku imanja zadao Nemanju umetničke zadatke za ovu nedelju. Farmeri trebaju da se podele u tri grupe i jedna grupa treba da napravi sveće, jedna predmete od gline, a jedna da naslika imanje Farme. Dodatni zadatak za svakog farmera je da naslika ukućanina po izboru.

Mina je okupala Leona, a Raka i Zorica su je posmatrali sa prozora.

Nemanja, Sajko i Firči su se smejali Mileninin šalama iz pisma, a naročito im je bilo zabavno kada je Dragana stvarno pomislila da će da bude gazda. Sajko je rekao da bi bio još bolji štos da je pustio da sedne i održi govor, a onda da joj kaže da je sve šala.

Milošu zbog sunca nije bilo dobro, pa su ga ukućani poštedeli poslova u dvorištu. Međutim, on je došao u štalu da pomogne Maci da pomuze kozu. Objašnjavao mu je da mora dobro da je izmuze da ne ostane mleka, a zatim mu pokazao kako to da uradi. Maci nije bilo jasno zašto on na vrućini boravi u štali, ali je Miloš izvršavao svoj tajni zadatak.

Farmeri su na pitanje ko je najiskreniji različito odgovarali. Zorica smatra da je ona najiskrenija, Miloš da su to Mina i Dragana, Nemanja misli da je to bila Milena, a Sajko da su Firči i Maca. Za Minu su svi neiskreni, a najharizmatičniji je za većinu Maca.

Miloš je Nemanji i Zorici koji su sedeli na tremu savetovao da se Zorica i Raka prijave za slugu, pa da ih on u duelu pobedi. On misli da će imati najmanje glasova publike, pa da će tako odmeriti snagu sa njima. Tada se Zorica pobunila, pa mu je rekla da odmerava snagu sa Minom koja je već u areni imala devedeset sedam posto glasova.

U dvorištu je Zorica Raki, Nemanji, Firčiju i Sajku rekla kako se Miloš danas šalio da ga žene truju hranom i da mu zato ceo dan nije bilo dobro. Ona ga je upozorila da tako ne priča jer to nije za šalu, ali on je rekao da je sigurno Maca nabavio otrov, a ona mu ga je sipala u kafu. Sajko im je ispričao kako je Miloš Mini dok se sunčala dobacivao nepristojne komentare.

 

 

makonda-tracker