Snimanje je završeno

ONI nas vode na Put u Budućnost!

0

Ovih dana završeno je snimanje dokumentarne serije "Put u budućnost", koja nas vodi na putovanje kroz istoriju likovne umetnosti na našim prostorima od 1950. do 2000. godine.

foto: Promo
foto: Promo

Koristeći se neobičnom dramaturgijom, serija istražuje uzroke, posledice, povode, dešavanja, motive, inspiracije, umetničke pravce, likovne umetnike i njihova dela. Prva sezona, koja se sastoji od trinaest epizoda, prati dešavanja na likovnoj umetničkoj sceni od početka 1950-tih do početka 1970-tih godina.

 

Na uzbudljiv "Put u budućnost" vodi nas četvoro prezentera - Doktor No, svedok, savremenik i tumač dešavanja o kojima se govori; Istoričar umetnosti koji nas upoznaje sa najznačajnijim umetnicima, razdobljima, dešavanjima, događajima, umetničkim izrazima i poetikama; g-đica Trivija, obrazovana i atraktivna devojka koja zna svašta o svemu, te Poznavalac prilika, pronicljivi erudita i globtroter, koji temama daje širi istorijsko-politički kontekst.

foto: Promo

Pomenutim progatognistima, u sklapanju slike, pomažu vrsni poznavaoci istorije, medija, mode, popularne muzike, pozorišta i filma - Radina Vučetić, Ana Martinoli, Darinka Mihajlović, Žikica Simić, Miloš Krečković, Aleksandar S. Janković.

 

Osim Beograda, u koji je veći deo serije smešten, putujemo u Zadar, Pariz, Veneciju, Valjevo, London, Deliblatsku peščaru, razgovaramo i sa učesnicima i svedocima - Petrom Omčikusom, Vladom Veličkovićem, Mrđanom Bajićem...

foto: Promo

Prva sezona obuhvata 13 epizoda, čije nas emitovanje očekuje na jesen.

makonda-tracker