svakog drugog ponedeljka na tv kopernikus

Zanimljivi sagovornici i edukativne teme u emisiji Kafenisanje sa Dijanom Đorđević

0
Kafa je oduvek bila sinonim za druženje, prijatan ambijent i lep razgovor.
foto: Privatna Arhiva
foto: Privatna Arhiva

Obično u takvoj atmosferi novinarka i voditeljka jedne od kultnih emisija na tv Kopernikus koja nosi simboličan naziv Kafenisanje (od 23: 15h), Dijana Đorđević svakog drugog ponedeljka zajedno sa svojom koleginicom Dunjom Đorđević vodi ne samo interesantne već i edukativne razgovore sa eminentnim sagovornicima koji su iza sebe ostavili neizbrisiv trag u kulturi, umetnosti, muzici, filmu.

 

Tako će i 15. maja Dijana ugostiti Mirka Stamenkovića renomiranog novinara i autora monografije ,,Sreten Karić-Čovek koji zna živeti život,,!

 

 

Ova ambiciozna i perspektivana novinarka i voditeljka je u svojim emisijama ,,kafenisala,, je sa Merimom Njegomir, Biljom Krstić, Zijahom Sokolovićem, Bebom Dragić, Mišom Mijatovićem i mnogim drugim poznatim ličnostima.

 

Dijanina priča o novinarstvu počinje još od pre desetak godina. Oduvek je volela televiziju ali i pisano novinarstvo. Kao mala je sa uživanjem gledala neke od naših poznatih spikera i voditelja i još tada je znala da će se jednog dana baviti upravo tim poslom. Prvo novinarsko i radijsko iskustvo stekla je na tadašnjem Trend radiju u svom rodnom gradu Aleksandrovcu Župskom davne 2006. godine. I tačno je kada kažu da radio ima dušu, jer to je poseban medij. Nakon tog iskustva upisuje Akdemiju lepih umetnosti i seli se Beograd. Nakon zavšene prve godine studija dobija poziv od tadašnjeg profesora Saše Barbulovića (urednika Jutarnjeg programa RTS) da zajedno sa još par kolega sa klase bude na praksi u desku Jutarnjeg programa RTS. Od tog momenta televizija postaje njen život. Nešto kasnije igrom slučaja (a ništa slučajno nije) dolazi na tv Kopernikus na kojoj radi već skoro sedam godina i postaje jedno od prepoznatljivih TV lica ove kuće. Pre nekoliko godina je pisala i za časopis Srpska stvar. Emisije koje vodi i uredjuje su: Kafenisanje, rubrika, Na kafi sa..., ali je zato takodje možete videti u vikend izdanjima emisija Kcn popodne ili Kcn Matineu pa čak i u emisiji Hipokrat koja se bazira na temema koje su posvećene zdravlju. Za nju je novinastvo stil i način života, neprestana avantura i potraga za nečim novim, drugačijim i inspirativnim... Profesija koja je naučila mnogo čemu, ali i koja traži da joj se u potpunosti predaš do kraja.

 

Ljubav prema ovom poslu, vera u sebe, pozitivan stav prema svemu što nam se dešava (bilo dobro ili loše), ogroman trud i rad su doprineli da ona radi ono što iskreno voli.

 


 

makonda-tracker