Beogradski zoološki vrt za 1.5 milijardu ljudi

Pre svetske premijere, publika u Srbiji će moći da vidi dokumentarnu seriju o životu u Beogrdskom Zoo vrtu.
0
1 / 8

Prva sezona serijala Belgrade ZOO, produkcijske kuće Atom Production koju predvodi producent Alen Šajd, biće emitovana na kanalu B92 od 12. juna u 19 časova, svake subote i nedelje. Belgrade ZOO je istinita priča o svemu onome što ne može da se vidi kada se poseti vrt. Ova napeta, zabavna i edukativna priča, o životu više od 2000 vrsta životinja i ljudima koji se brinu o njima, biće prikazana gledaocima iz Srbije pre nego što bude emitovana na kanalu Animal Planet.

- Izabrao sam Beogradski zoološki vrt od 18 vrtova u regionu jer ima dugačku listu ugroženih vrsta i najveću stopu prirodnih začeća u Evropi, što nam govori da su životinje mentalno zdrave i srećne, inače se ne bi parile – otkrio je Šajd i dodao da se tako upravo u Beogradu pomaže njihovo očuvanje.

- Drago mi je sto će Srbija moći da vidi tu seriju, i što će zatim jedna i po milijarda ljudi u svetu čuti za Beograd i Beogradski zoološki vrt - rekao je direktor ZOO vrta Vuk Bojović.

Zahvaljujući se ekipi koja je snimila seriju, scenarista Dušan Kovačević, prijatelj ZOO vrta i serijala, istakao je da je izuzetno bitno što će priča o Beogradskom zoološkom vrtu otići u svet.

makonda-tracker