Farma: Epska bitka dobra i zla

1
Uprkos stalnim sukobima i nesuglasicama, fameri su uspeli da se dogovore oko himne koju treba da otpevaju zajedno

Miloš je Raki u štali priznao da je u afektu Maci polomio naočare jer misli da mu je on sipao farbu na šešir i jer mu je on spominjao majku. Raka mu je rekao da nije trebalo to da radi jer nije siguran da je Maca zaista kriv i da ne može da se poziva na afektivno stanje za psovanje majke kada se to desilo pre dve nedelje.

Zatim je Miloš naglasio kako će ispuniti svoje obećanje i zaista doneti Firčijevoj deci poklone iz Amerike a Raka mu je rekao da je skoro siguran da deca neće uzeti te poklone. Onda su opet pričali o štapićima, pa je Miloš rekao da mu se ne sviđa kako Raka kalkuliše, a on se branio da njega ne ugrožava i da ne zna zašto se buni.

U kuhinji je Maca zamolio Miloša da više ne prosipa njegov napitak iz bokala, a on mu je rekao da mu je bokal trebao da sipa mleko od koza. Maci nije bilo jasno zašto samo nije presuo tečnost u drugu posudu nego je morao da je prospe, pa su počeli da se raspravljaju. Miloš mu je onda rekao da zna da mu je on sipao farbu na šešir i da treba da sluša majku koja je kasno počela da ga vaspitava i da mu poručuje da se bolje ponaša. Raka ih je prekinuo i rekao da se ne svađaju od rane zore, ali oni su nastavili da se prepucavaju.

Firči je zahtevao od Miloša da se pomeri sa gazdinog mesta za stolom, a pošto on nije hteo to da uradi sazvao je sastanak. Tada je svim farmerima rekao za svoje novo pravilo da ako neko ne posluša njegovo naređenje svi će biti kažnjeni. Miloš se pobunio i rekao da dok ne vidi pismo od Zadruge ne prima naređenja, a Zorica se zabrinula da će zbog jedne osobe svi da ispaštaju. Pitala je Miloša da li ima nameru da ignoriše naređenja, a kada joj je on rekao da neće prihvatati Firčijeve naredbe rekla je da će ona sve što on odbije da izvrši da ne bi svi ispaštali. Miloš je rekao da ako ostali farmeri imaju obraza da gledaju kako njega gazda zlostavlja onda i trebaju svi da budu kažnjeni. Maja se ubacila i rekla da je za vreme svog mandata i on nju zlostavljao, a Miloš joj je rekao da ćuti jer se ne kupa i onda su počeli međusobno da se vređaju. Maca je pokušao Milošu da objasni da on nije slušao ni Gagija kada je bio gazda ali Miloš mu je rekao da mu se ne obraća jer mu je psovao majku. Tada je Maca uzvratio da je i on svima psovao majku, a Miloš se javno izvinio svima kojima je to rekao. A onda je ponovo izvređao Sajkovu majku. Tokom cele svađe Milena i Nemanja su se grlili i ljubili i nisu obraćali pažnju na ono što se događalo oko njih.

Farmeri su izjavili da se odlično osećaju ali im pomalo smeta loše vreme jer su zbog toga nervozniji. Najviše bi ipak voleli da su kod kuće sa svojim porodicama.

Firči je Milošu rekao da isprazni vodu iz kupatila, a on je to odbio da uradi. Zorica je ustala da ode po kofe i ona izvrši gazdino naređenje, a Miloša je to iznerviralo pa joj je dobacivao da se priklanja radioničarskom klanu i da igra lošu igru. Ona mu je objasnila da to radi zbog njega da mu pokaže da ga podržava i da neće da dozvoli da svi ostali budu kažnjeni. Zatim je Miloš uzeo da joj pomogne i Firčiju rekao da je izvršio zadatak pa mu ništa ne može.

Nemanja i Milena su se iznervirali jer su neki farmeri na sastanku povodom pravljenja himne bili krajnje ravnodušni, pa su tražili da se izjasne ko hoće da učestvuje u pravljenju iste. Milena je rekla Sajku da bi mogao da se angažuje, a on joj je odgovorio da se ne vidi u tom žanru. Milenu je to dodatno iznerviralo pa je Sajko ustao i otišao do klavijatura da napravi neku melodiju na tekst pesme. Farmeri su spojili Majin i Milošev tekst i napravili veselu pesmu u kojoj svako ima svoj deo koji će da otpeva. Svi su se složili da ih pesma objedinjuje i da tada zaborave na svoje nesuglasice. Zorica, Miloš i Maja su komentarisale da nisu sujetni i da im je bitan zajednički cilj i muzika i da je najbolje rešenje što su uklopili tekstove.

Mina i Zorica su imale manji konflikt kada Mina nije razumela Zoričinu šalu. Mina se bunila da joj ne odgovara deo koji je dobila da otpeva i da hoće sa nekim da se zameni, a Zorica je počela da je imitira pa je rekla da ni ona neće da peva deo koji joj je dodeljen. Mina joj je rekla da glumi od kako je ušla u šou i da je ljubomorna na nju, a Zorica joj je objasnila da se samo šalila sa njom. Međutim Mina se rasplakala.

Zorica je sa Draganom komentarisala Mininu reakciju i rekla da iako joj je rekla da se šalila ona je sve shvatila ozbiljno. Dragana joj je objasnila da je Mina jako temperamentna i da ni ona sama nije uspela da joj objasni da joj to nije dobro već je naučila da je takvu prihvati i da je pusti da odreaguje. Zorica je rekla da nema prema Mini nikakvu zlu nameru i da je mislila da Dragana može da utiče na nju jer se nepotrebno troši i ne ume da se nasmeje već je uvek u nekom gardu.

Zorica je Raki rekla da ne smatra Firčijeva naređenja kao iživljavanje jer ne traži ništa čudno, već da to doživljava kao hijerarhijski odnos između sluge i gazde i da će ona da se žrtvuje da ostali ne snose sankcije.

Firči i Sajko su se dogovarali kako da Sajko bude kažnjen, pa su smišljali šta bi bila adekvatna situacija da Miloš shvati da Firči ne kažnjava samo njega. Sajko je savetovao da je bolje da taj plan ostane za neki drugi dan jer može da deluje suviše očigledno ako ga odmah sprovedu u delo. Firči mu je rekao da je ovo više nije igra već je to epska bitka između dobra i zla.

 

 

 

makonda-tracker