Farma: Muškarci kuvaju, žene šmirglaju

Farmeri su prvi put posle dužeg vremena zasukali rukave. Dok su muškarci u kuhinji pravili ručak, žene su u radionici pravile čiviluk.
1
1 / 16

Miloš je ponudio sve ukućane koji su se rano probudili svojim medom koji je kao poklon dobio sa pijace.

Dragana, Milena i Maja su pile prvu jutarnju kafu kada su primetile kravu u dvorištu. Mislile su da je neko pustio da se prošeta ali su onda shvatile da se odvezala. Raka je uz manji napor uspeo da je uvede u štalu.

Farmeri su prvi put posle dužeg vremena zasukali rukave. Dok su muškarci u kuhinji pravili ručak, žene su u radionici pravile čiviluk.

Maca i Firči su isprobavali letnje kupatilo, Raka je pravio obramicu, Dragana i Milena su napojile sve životinje, Gagi je prošetao i očistio pse, Mina i Miloš su okrečili štalu.

Raka, Zorica i Miloš su opomenuti da isključivo žene rade muške poslove, a muškarci ženske i da ne smeju jedni drugima de se mešaju. Raka je bio zatečen i nije shvatao šta je pogrešio jer mu je Proka rekao da napravi obramicu, ali mu je Milena rekla da to one moraju da rade. Miloš je dodao da je on višak svoje energije koristio da pomogne Mini ali da poštuje opomenu i više to neće raditi.

Sajko i Maca su pravili ručak i umesili testo za hleb, a Gagi i Nemanja su oribali spavaću sobu. Pošto se Gagi ranije tokom dana požalio Dragani da je Nemanja promenio ponašanje prema njemu, on ga je upitao da li ga nešto muči. Gagi je rerkao da je sve u redu. Međutim, Dragani je rekao da mu je Nemanja koji je svima kuvao kafu dao samo pola šoljice kafe i to ga je povredilo. Zatim joj se požalio da jedino sa psima može da bude jer su svi ostali foliranti. Dragana ga je savetovala da svaki nesporazum odmah raščisti da posle ne bi imao problema.

Nemanja se nije naspavao, pa se požalio Mileni. Ona mu je rekla da ode i spava preko dana ali joj je on objasnio da je u štali vruće i neprijatno za spavanje. Onda joj je rekao da nije trebalo veče pre toga da razgovara dugo sa Minom jer se njemu spavalo. Ona se pravdala da je samo htela da mu pravi društvo.

Većina farmera smatra da su se na Farmi promenili jer su naučili kako da reaguju u raznim situacijama. Svi su mislili da su jaki kada su došli i da ništa ne može da ih izvede iz ravnoteže ali su ih situacije i ljudi naučile drugačije.

Sajko i Maca su postavili sto za ručak i sve lepo aranžirali pa su svi farmeri zajedno ručali. Zatim su žene u radionici sekle i šmirglale daske, a Firči ih je nadgledao. Maja i Milena su iskopale rupe koje su potrebne za čiviluk.

Raka je napravio slatko od jagoda, a Nemanja je napravio palačinke.

Zorica se rasplakala jer joj je teško bilo da šmirgla dasku i jer je bolela ruka a Miloš joj je pokazao kako lakše da završi posao.

Posle su se oboje rastužili, Miloš jer je tu noć sanjao majku, a ona jer joj se sve skupilo.

Farmeri su uveče dobili monitor i kokice pa su odgledali svoju bajku i zadatak imitacije. Svi su se smejali i bili oduševljeni kako su oba zadatka odradili, a posle su dugo komentarisali šta im se najviše svidelo.

makonda-tracker