Premijera spota sastava Elemental

0
Od ponedeljaka 24. maja u 20 časova pa narednih sedam dana na kanalu MTV moći ćete premijerno da pogledate novi spot hrvatske hip-hop atrakcije Elemental za pesmu Vertigo sa njihovog novog, istoimenog albuma.

Elemental je u svojoj osnovi hip-hop bend koji ne sledi stroge stilske odrednice, već kombinuju različite muzičke žanrove, posuđujući od svakog ono u čemu se najviše prepoznaje i na taj način obogaćuje sopstveni stil. Počeci Elementala sežu u 1998. godinu kada su se okupili kao rep trojac i u toj postavi objavili dva albuma 2000. godine debi album Moj, njegov i njen svijet i 2002. Tempo Velegrada - Demiurg. Poslednjih pet godina deluju u sedmočlanoj postavi, netipičnoj za rep formu, zamjenjujući semplove odsviranim muzičkim deonicama. U toj su postavi izdali svoja sledeća tri albuma: Male Stvari, Pod pritiskom i Vertigo.

Po rečima članova benda, album se zove Vertigo jer savršeno opisuje činjenicu da su poljuljali kolotečinu u koju bendovi obično upadaju nakon četiri albuma i sami su svoj ustaljeni svet okrenuli naopačke.

Album je drugačiji u odnosu na njihov pređašnji rad. Ovaj put se Elemental nije odavao previše socijalnoj tematici koja je obeležila prethodni album. Teme pesama su malo ličnije, a instrumentalno se nisu libili da dotaknu i srodne muzičke žanrove. Bend ima novog basistu, Konrada Lovrenčića, a album su snimali tri meseca. Na novom materijalu se nalazi trinaest pesama. Sve pesme su napravljene u periodu od dve godine, a tekstove i instrumentale deonice potpisuju sami.

makonda-tracker