K'naan preuzima MTV

0
U susret svetskom prvenstvu u fudbalu ovonedeljni gost emisije MTV Take Over, u petak, 21. maja u 20:30 biće kanadski reper K'naan koji je autor pesme Wavin' Flag koja je promo himna 2010 FIFA svetskog kupa.

Nedavno je objavljena i nova verzija ove pesme u kojoj gostuju DJ David Guetta i Will.I.am, član sastava Black Eyed Peas. K'naan je rođen 1978. godine u Somaliji gde je proveo veći deo svog detinjstva. U Mogadišu je živeo do izbijanja građanskog rata 1991. godine kada se sa porodicom seli u Kanadu. Svoj prvi album My life is a movie je objavio 2004. godine a godinu dana kasnije je objavio album The Dusty Foot Philosopher. Za izdanje Troubadour iz 2009. godine dobio je nekoliko prestižnih kanadskih Juno nagrada, uključujući nagradu za umetnika i kompozitora godine. Na albumu gostuju Kirk Hamet gitarista sastava Metalika, Mos Def, Damjan Marli i Adam Levin iz grupe Maroon 5.

Upravo na ovom albumu se nalazi pesma Wavin' Flag koju je kompanija Coca Cola uzela za svoju promotivnu kampanju koja prati svetski kup u fudbalu. Urađeno je nekoliko verzija ove pesme koja se našla i u video igrici 2010 FIFA World Cup South Africa.

makonda-tracker