Farma: Miloš hoće da vodi igru na Farmi

I dok su farmeri većali kako da reše problem u komunikaciji sa Milošem Bojanićem, on smatra da su svi osim Mine i Dragane ljubomorni na njega, kao i da će se kao sluga postarati da zakuva situaciju na Farmi
0
1 / 18

Miloš je rano ujutru probudio gazdu da mu referiše šta je sve od poslova završio. Gagi je bio zbunjen jer je Milošu zabranjeno zbog  zdravstvenog stanja tri dana da radi. Miloš mu je objasnio da je na psihičkoj poštedi i da je juče bio emocionalno povređen, ali da se danas odlučno oseća. Zatim je dodao da je sve poslove sam završio i da je samo želeo da ga obavesti da je tele vezano na dugačak kanap pa može da se povredi. Raka koji je vezao tele rekao je da to nema veze i da on tako vezuje životinje u svojoj štali. Dodao mu je da ima neki problem sam sa sobom a Miloš mu je rekao da su se lepo dogovorili u kupatilu da on bude Srtaljin a Raka Hitler i da se ne napadaju a on sada krši dogovor.

Raka mu je rekao da očisti runo od ovna koga je ošišao a Miloš se pobunio da mu više ne zapoveda, jer to radi već dva meseca. Zatim su se prepirali ko je šta na Farmi uradio pa je Miloš kritikovao Rakin kupus koji je propao a Raka njegov krompir koji je naopako razgrnuo. Onda je Miloš rekao da je Raka ljubomoran što on sve ume i radi a Raka mu je rekao da je sve ljude sam od sebe odbio i da mu nije jasno kakav to čovek ni sa kim ne komunicira.

Farmeri su pokušavali da objasne zašto je nastao problem izneđu njih i Miloša pa je Mira rekla da ispada da ga napadaju a da je on žrtva a ustvari  farmerima se ne sviđa što Miloš u svađama vređa porodicu i čini da se osećaju manje vrednim, jer nisu milioneri. Maji smeta što on stalno potencira sebe i što glumi žrtvu, Zorici što preteruje u svojim lažima u koje veruje, Nemanji što ih obmanjuje u vezi sa svojim zdravstvenim stanjem a Raka je rekao da nikada takvog čoveka nije sreo i da mu nije jasno da li je to taktika ili ne.

Miloš misli da su svi farmeri osim Mine i Dragane ljubomorni na njega i za njih nema nijednu lepu reč. Za Macu misli da je podmukao i da zloupotrebljava druge ljude, za Raku da je vredan i inteligental ali lukav, za Sajka da je lenj a za Milenu da je nevaspitana. O Firčiju i Zorici nema mišljenje, ali ga je Zorica jako razočarala.

Dragana je sa Minom komentarisala Gagijev motiv da je izabere za slugu i naglasila kako je brzo promenio mišljenje kad je od Zorice dobio dve pakle cigara. Rekla je Mini da joj se on izvinjavao i da joj je rekao da nije imao koga drugog da izabere, ali da mu ona ne veruje.

Miloš je razgovarao sa Minom i ona ga je pitala zašto je probudio Gagija tako rano jutros. On joj je rekao da mu je to taktika i da će od sada da igra igru i pravi šou. Mina ga je prijateljski posavetovala da ignoriše ostale farmere i da ih ne komentariše a on joj je rekao da mu ne brani da igra igru i da sada kao sluga ima dužnost da u bilo koje vreme obaveštava gazdu o stanju na Farmi. Zatim joj je otkrio da je imao zakazan termin kod lekara ali da je izmislio da ne može da ide jer ima nesvesticu jer mu naočare pritiskaju neki nerv pa mu je ona rekla da će sada svi čuti da to nije bila istina.

Nemanja je u dnevnoj sobi ostali ukućanima prepričao kako je juče, dok je trebalo da bude na poštedi, video Miloša kako trči do kuće a onda pred kućom usporava i pravi se da mu nije dobro.

Maca je tražio da se zakaže sastanak i da se utvrdi u čemu je problem između svih farmera i Miloša. Miloš je čim je čuo o čemu je reč ustao i napustio sastanak a zatim se vratio i obraćajući se Gagiju rekao da je on na emocionalnoj poštedi i da neće da prisustvuje sastanku koji će mu ponovo podići pritisak. Maca je nastavio da govori i rekao je da niko u kući nije nevin i da često farmeri nisu dobro reagovali u konfliktima sa Milošem, ali da njegovo iznošenje neistina ne može da se toleriše. Naglašava da treba da se rasčisti situacija i da ne ostane da je on žrtva a oni za nešto krivi. Zatim  je Raka rekao da  ne razume Miloševo ponašanje i da i on želi da se sitacija raščisti. Zorica je  iskoristila priliku da se svima koje je uvredila izvini a naročito Đusu ako je svojim izjavama povredila njegovu majku na šta se i on izvinio njoj za sve ružne reči i prozivke upućene njoj i njenoj familiji. Zatim je Zorica tražila da se rasčisti situacija da ona ne bi strepela da li će neka njena izjava da izazove kod Miloša povećan pritisak. Nemanja joj je na to odgovorio da ne mora da se brine pošto je uhvatio Miloša u laži jer je video u memoriji aparata za merenje pritiska da je Milošev pritisak sasvim normalan i da on preuveličava sitaciju. Još jednom je ponovio da je video Miloša kako trči do kuće a onda usporava i pravi se da mu je loše.

Mina je Milošu prepričala šta je propustio na sastanku i naglasila mu da ga niko nije ogovarao a zatim mu rekla da je on za Draganu i nju pobednik. Miloš je rekao da mu je jedina konkurencija Raka a da Zorica nema nikakve šanse. Naglasio je kako mora da napravi da na Farmi bude interesantno i da će sutra ujutru slučajno da pusti prasiće po dvorištu pa će opet da probudi gazdu da reši tu sitaciju. Zadovoljno je obe poljubio u obraz, jer su na njegovoj strani i rekao da zna šta radi.

Farmeri su dobili zadatak da u roku od dva sata smisle pesmu o drugom farmeru koju će da odrepuju a za to će biti bogato nagrađeni. Zorica je u šali prokomentarisala da se u pravom trenutku pomirila sa Đusom a zatim su svi počeli da smišljaju svoje pesmice. Miloš i Gagi su repovali pesme o sebi a Mina je repovala o Sajku, Sajko o Maci, Maca o Raki, Raka o Dragani, Dragana o Đusu, Đus o Maji, Maja o Firčiju, Firči o Zorici a Nemanja i Milena jedno o drugom.

Posle uspešno obavljenog zadatka ukućani su nagrađeni picom i pivom.

 

 

makonda-tracker