Farma: Miloš i Vlada novi duelisti

Pošto je većina farmera ustala, Raka ih je okupio u dnevnoj sobi kako bi im objasnio razlog svađe sa Đusom prethodne večeri. Posle detaljne retrospektive svađe Raka je pokušao da opravda svoju reakciju. Rekao je da se svađa završila pomirenjem i da je sve u re
0
1 / 18

 

Raka je trebio vunu sa Zoricom. Predložio joj je da peva čobanske pesme sa njim u duetu. Mina i Miloš su zamerili Raki jer nije založio vatru, niti je ispekao hleb. Miloš je rešio da mu skrene pažnju na neobavljene poslove, međutim Raka mu je odbrusio, pa se Miloš bez komentara okrenuo i izašao.

Mina i Dragana su u kuhinji kuvale ručak. Mina se požalila da je jedva napravila supu jer nema čime da je začini. Rekla je da je sve što imaju da jedu do kraja nedelje kačamak i musli, a da posle toga neće imati apsolutno ništa. Između njih dve je došlo do svađe kada je Mina zamolila Draganu da joj doda varjaču, ali Dragana nije umela da nađe pravu što je iznerviralo Minu koja je povisila ton. Zatim su počele da se prepiru oko toga koja je prva povisila ton. Dragana je rekla Mini da je mnogo prgava i da je uspela da se posvađa sa svima, na šta je Mina prokomentarisala rečima hrani psa da te ujede.

Miloš i Dragana su u dvorištu razgovarali o svađi između Dragane i Mine. On je pitao da li su se pomirile i da li je sada sve u redu. Kaže joj da je prihvati takvu kakva je ili da je ne prihvati uopšte jer svi gledaju sebe i da nema pravih prijateljstava na Farmi.

Sajko i Maca su obilazili životinje na Farmi. Razgovarali su o karakteristikama životinja. Maca je rekao da koze imaju uklete oči, i da ne treba odvajati jaganjce od ovaca jer je se može loše odraziti na ponašanje ovaca.

Firči se smejao Gagiju jer Gagi nije umeo da koristeći sekiru iseče drvo. On mu je predložio da se drži podalje od alata jer taj posao očigledno nije za njega.

Firči, Maja i Raka su razgovarali o Milošu, tačnije, o njegovom pokušaju da farmerima da mito kako mu ne bi dali štapić. Iz šale im je nudio i svoju kuću na moru. Farmeri su ga pohvalili kako je radi po ceo dan i kako je već uradio sve poslove. Firči je rekao da je to odlično i da bi trebao da nastavi tim tempom, ali će mu on dati štapiće. Raka je izbrojao koliko je farmera u kući i koliko će njih dati štapiće Milošu kako bi napravio svoju statistiku.

Nemanja, Milena, Vlada, Maja i Firči su se dogovarali da traže Milošu kafu kako mu oni ne bi dali štapiće. Vlada i Gagi su u sobi pričali o devojkama. Gagi je komentarisao kako može ceo život da voli Anabelu, ali da je ne vidi više kao svoju ženu. Vlada je rekao kako ima divnu devojku napolju koju ne želi da izgubi. Gagi mu je skrenuo pažnju na Miru, međutim Vlada je rekao da je Mira zaista dobra devojka i da će se sigurno družiti sa njom po izlasku sa Farme.

Gagi je zamolio Firčija da napravi stočić za pijacu jer on ne ume. On je uzeo stolicu i rekao da će na njoj napisati Farma i nju poslati po gazdi na pijacu za razmenu. Rekao je da bi voleo da ima Firčijev mozak na kratko, na šta mu je Maja rekla da bi se brzo zamorio.

U trpezariji je Miloš pisao pismo farmerima koji će mu dati štapić. Rekao je Raki da im je igra prljava i neralna i da se nada da publika sve vidi. On je tvrdio da su se farmeri odvojili po grupama jer pojedinačno nemaju šanse za pobedu. On je ubeđen da nema ko da mu parira. Raka ga je podržao i rekao mu da su njih dvojica najviše radili.

Došlo je vreme za izbor duelista. Miloš je dobio veći broj štapića od Mire i tako postao prvi ovonedeljni duelista. Drugi duelista je Vlada. On je imao najmanje glasova publike i takmičiće se u duelu sa Milošem.

Ognjen je doneo i pismo iz Zadruge u kome piše da farmeri moraju podeliti poslove ravnomerno i da razgovaraju o zaduženjima jer neko radi previše, dok se drugi odmaraju i ne rade ništa. Zadruga im je skrenula pažnju da povedu više računa o životinjama i biljkama na imanju jer od toga žive. Zadruga ih je obavestila da je na Farmi sakrila devet namirnica koje su oni tražili od Zadruge proteklih sedam dana. Zadatak je bio da ih pronađu ukoliko ih još uvek žele.

Posle uspešne potrage za sakrivenim namirnicama farmeri su se okupili kako bi videli šta su dobili od Zadruge. Većina farmera je nezadovoljna dobijenim namirnicama. Firči je prokomentarisao kako su nezahvalni na dobijenim namirnicama.

 

makonda-tracker