Farma: Posvađali se Đus i Raka

Đus je imitirao Raku kako se smeje što je njega jako iznerviralo, pa ga je opsovao što je dovelo do ozbiljnog konflikta. Đus je više puta ponovio da niko ne sme da mu psuje majku, pa su počeli međusobno da se vređaju. Raka je u jednom trenutku rekao da će sve
0
1 / 14

Miloš, Raka i Maca ustaju u pola šest svako jutro. Posle njih se bude Firči, Zorica i Maja. Ostali farmeri uglavnom spavaju do podneva.

Iznad Firčijevog kreveta osvanuo je grafit Debeli, vrati hranu pa je on rekao da će svi farmeri biti kažnjeni, jer ometaju gazdinu teritoriju i da će ovaj njegov mandat biti zapamćen kao Firčijev post.

Firči je Zorici objašnjavao svoj način da uvede red na Farmi. Ona ga podržava i kaže da shvata da je u pitanju igra, ali da se ona oseća odbačenom, jer ne može da bude član nijedne ekipe. Firči joj opet ponavlja da uvek može da dođe u radionicu, ali ona to odbija pošto tamo boravi Đus.

Maca i Miloš su celog prepodneva sami kosili travu u dvorištu. Raka im je malo pripomogao, pa je otišao da trebi vunicu sa Zoricom. Milošu se to nije svidelo, pa je rekao da se Raka samo pojavi kad treba da se slika, a onda ga nigde nema. Maca je zatim sam napojio i nahranio sve životinje.

Dok su Maca i Miloš odmarali ostali su sedeli na klupici i smišljali šta bi mogli da doručkuju, pa je Maca besno prokomenatrisao da ne zna od čega se odmaraju kad su tek ustali. Dok su oni radili, ostali farmeri su ručali, ali niko se nije setio njih da pozove da jedu.

Mina je Raki i Maji rekla da ne razume kako ostale devojke ne pospreme za sobom kad jedu i da im se divi kako nemaju odgovornosti. Naglasila je da je ona opet mesila hleb i pospremila posle ručka, a da se Milena izgovarala da joj nije dobro. Raka je prokomentarisao da je sada možda nova moda da mladi ništa ne rade, jer je to sramota.

Farmeri se slažu da su dok su imali hrane bili bahati i da se često bacala hrana kao i da se kuvao novi ručak iako nije bilo sve pojedeno od prethodnog dana. Svi priznaju da su nešto od hrane sklanjali, ali da Zorica to radi najviše.

Maja, Zorica i Raka su pričali o Miloševom lobiranju kod mladih i kako se sada njima priklonio, pa je Raka rekao da sličnog čoveka nije sreo. Maja je dodala da bi trebalo da im honorare uslove količinom rada na Farmi pa bi svi promenili ponašanje.

Zorica se žalila Dragani kako je pala u depresiju i da ne zna kako da se ponaša, da li da bude vredna ili lenja. Misli da je nerad doveo do takvog stanja na Farmi i da svako radi šta hoće a da nema nikakvog dogovora.

Raka je sa Zoricom pričao kako se Miloš uplašio da ne ispadne, a kako Milena ne ispušta cigare iz ruku a žali se na kašalj. Zatim je rekao da sa Gagijem moraju pažljivo da postupaju, jer može da se ne uzbudi pa onda bude na poštedi još dve nedelje. Misli da se Maca združio sa Milošem da bi ga on ako ispadne postavio za gazdu.

Đus i Raka su se posvađali. Sve je počelo kao bezazlena šala kada je Đus pitao Raku koliko ima devetki od nule do sto. Pošto je Raka odgovorio da ima jedanaest Đus je počeo da likuje jer je Raka, koji za sebe tvrdi da odlično zna matematiku, pogrešio. Zatim su otišli svako na svoju stranu ali su nešto kasnije nastavili da se prepucavaju. Đus je imitirao Raku kako se smeje što je njega jako iznerviralo pa ga je opsovao što je dovelo do ozbiljnog konflikta. Đus je više puta ponovio da niko ne sme da mu psuje majku pa su počeli međusobno da se vređaju. Raka je u jednom trenutku rekao da će sve kosti da mu polomi a Đus je nastavio da mu dobacije uvrede. Posle kraćeg prepucavanja Đus je tražio od gazde da sazove sastanak i da se utvrdi šta je sve dozvoljeno i da li Raka sme da mu preti. Rekao je da je on u momentu slabosti pokazao svoje pravo lice i da je sve počelo oko bezazlene matematičke šale. Raka se pravdao da mu nije spominjao majku i da oni nisu isto godište i istog nivoa inteligencije da bi on mogao njega tako da provocira.

Miloš je u štali rekao Mirjani da je Đus preterao i kada se šalio sa njim i da moraju da postoje neke granice. Mirjana se složila da preteruje i da je bezobrazan, ali ga je molila da ništa ne govori dok se situacija sa Rakom ne smiri. Zatim je Miloš dodao i da Raka nije u pravu, da slabo radi i da se samo slika uz njega, da je on celu stazu sam napravio  i da se sada odvojio da bi se videlo koliko ko zaista radi.

 

makonda-tracker