Farma: Uzbuna zbog nestašice

Novi gazda se sa pijace vratio praznih ruku, što je jako uznemirilo farmere. Nove sluge su Mira i Miloš, a specijalna gošća ukućana je Marija Šerifović
5
1 / 17

Novi gazda ima novu taktiku. Pošto farmeri nisu ništa od dobara spremili za razmenu na pijaci, Firči je odlučio da ništa ne donese u kuću.

Sa pijace se vratio sa četiri paradajza, jednom slaninom, pet šargarepa, pet kobasica i jednim boksom cigareta. Ukućanima je rekao da je sve na pijaci poskupelo i da on nije imao šta da trampi za hranu i namirnice. Svi ukućani su Firčija dočekali sa nevericom, a Maja i Zorica su se šalile da će kuvati prašak za veš.

Na Farmi je zavladala panika zvog cigara. Ništa manja nije ni panika zbog hrane. Nemanja i Milena su odmah predložili da se zakolju prasići, a Vlada je kao pobunu smislio da se puste golubovi. Posle je sa Gagijem u sobi komentarisao da ne može tek tako hrana da poskupi i da moraju da sazovu sastanak i traže zvanično saopštenje šta će da jedu. Takođe se nada da će hrana stići naknadno i da je sve to neslana šala novog gazde. Firči je rekao da mu je dosta razmaženog njakanja i da se niko nije ponudio da predloži šta bi mogao da ponese na pijacu. Istakao je da je prava istina da ga je mrzelo da tegli stvari ali i da je ovo dobra taktika.

Zatim su farmeri počeli da pričaju o tome kako sad svako mora da istrese ono što krije od hrane i da bi cigare koje imaju trebalo da podele.

Raka misli da je odlično što nema hrane na Farmi jer su tako i zaslužili pošto nisu ništa pripremili za razmenu, a mogli su da spreme sir, kajmak i povrće iz bašte.

Miloš se slaže sa Rakom i kaže da dva čoveka sve rade, a ostali se ponašaju kao da su na izletu.

Maca i Đus se ne brinu jer imaju povrća i brašna i to im je dovoljno, a ako mogu ljudi da budu vegetarijanci i da budu siti, mogu i oni. Maca kaže da kao pravi hrčak ima kutiju, dve cigara, pa mu neće biti teško.

Zorica, Maja i Raka su pričali kako se juče bacio ručak pa su uveče mladi pržili jaja i trošili mast i ulje, pa će možda sada naučiti da raspoređuju hranu. Raka je rekao kako se dnevno kuva i po osamnaest kafa, pa ostaju viškovi koji se prosipaju. Mina se žalila Dragani kako je Milena pustila da hleb izgori, pa su i tako nepotrebno trošili brašno.

Zorica je htela sa Nemanjom da raščisti nesporazum koji se dogodio prethodnih dana, pa ga je upitala u čemu je problem. On joj je objasnio da se naljutio na nju kada je odbila da briše pod i da ga je jako iznerviralo kada su devojke potrčale da jedu njene trešnje, a pre toga su se bunile što ona bojkotuje kućne poslove. Tako je on ispao budala, a samo je želeo da reši svađe oko kuhinje. Zorica mu je rekla da on ne može da bude ljut na nju i da je ignoriše već da jedino može nešto da joj zameri, pa da mu ona objasni. Zatim mu je rekla da ona hoće da pere suđe i da radi ostale zadatke, ali da ručkove i dalje ne želi da sprema zbog Đusa. Nemanja ne shvata zašto svi moraju da ispaštaju zbog toga. Brisanje poda je odbila da uradi jer je za to mogao da zaduži i neke muškarce. Nemanja joj je objasnio da ona svojim ponašanjem i bojkotovanjem njih dovodi u situaciju da prevrću očima kad im nešto naredi. Zatim se Gagi uključio u raspravu i rekao da se Vlada jako pokajao što joj je pomogao, a ona je posle pričala kako oni samo spavaju. Na to mu je Zorica objasnila da oni ne pomažu njoj već da tako završavaju zadatke i da nema šta ko njoj da čini. Gagi je i dalje insistirao da joj objasni da oni ne vole da im ona naređuje, ali je na kraju odustao uz komentar da nije on političar i da ne može sa njom da izađe na kraj. Zorica mu je rekla da ima dva fakulteta i da ako nema argumente, ne može sa njom da razgovara.

Farmeri su obavili dnevni zadatak šišanja ovaca i to tako što im je Raka pokazivao, a Mina, Milena, Dragana i Mira su pokušavale da pomažu. Složile su se da je to jako težak posao, a najviše im je smetao izgled i miris vune.

Firči je za ovonedeljne sluge izabrao Miloša i Miru uz komentar da oni još nijednom nisu bili sluge. Mira se složila a Miloš je rekao da će se boriti i izboriti.

Kao gost na Farmi se pojavila bivša farmerka Marija Šerifović. Svi ukućani su se vidno obradovali, ali kada su pomislili da bi mogla da ostane nisu baš svi to odobravali. Uglavnom su se složili da to ne bi bilo fer mada Dragana, Mina i Sajko, koji su naknadno ušli, nisu videli ništa loše u tome.

Vlada i Mira su se žalili Firčiju da je Miloš uzeo sve daske sa njenog kreveta u štali i napravio sebi da mu bude udobno. Vlada je pokušao i Maci da se požali na Miloševo ponašanje, ali Macu to nije zanimalo. Na kraju je Vlada pomogao Miri da namesti krevet i ode na spavanje.

 

makonda-tracker