Simpsonovi na TV Avala

Popularni serijal Simpsonovi biće emitovan na TV Avala od 1. maja, radnim danima u 18:30 i vikendom u 12:30 časova
1
1 / 15 Foto: Promo

Komedija sa najdužim stažom emitovanja u istoriji televizije koja je odmah stekla popularnost kod gledalaca širom sveta, postaće sastavni deo nove programske koncepcije Televizije Avala. Subverzivni humor i duhovite dosetke svrstali su Simpsonove u ključne odrednice američke i globalne pop kulture, a članovi porodice, kao i stanovnici Springfilda, brzo su postali televizijske ikone.

Pored armije obožavalaca širom sveta, ova serija ovenčana je i brojnim nagradama od strane kritike. Za dve decenije prikazivanja osvojila je čak 24 Emija: 12 za izuzetnu sinhronizaciju, 10 za najbolji animirani program i dva za izuzetnu originalnu muziku u najavnoj špici. Pored toga, magazin Time je 1999. godine proglasio Simpsonove za najbolju TV seriju 20. veka, a 14. januara 2000. porodica Simpson dobila je zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih. Pored toga što je reč o najdugovečnijem američkom sitkomu, ova animirana serija je i najdugovečniji animirani program i najduže emitovana zabavna serija u udarnom terminu.

Met Groning tvorac je ovog animiranog sitkoma, parodije na američku srednju klasu, a Homer, Mardž, Bart, Liza i Megi postali su likovi kroz koje se na satiričan način kritikuje američka kultura, društvo, televizija i mnogi aspekti svakodnevnog života. Zajedno sa producentom Džejmsom L. Bruksom, Groning je stvorio disfunkcionalnu porodicu, a likovima je imena dao po članovima sopstvene porodice, zamenjujući svoje ime Bartovim. 

Glavnu glumačku ekipu koja daje glasove najpoznatijim animiranim televizijskim junacima čine: Den Kastelaneta (Homer, deka Simpson, Bani, Vili, gradonačelnik Kvimbi, Hans Krtica...), Džuli Kavner (Mardž, Peti i Selma), Nensi Kartrajt (Bart, Nelson, Ralf, Tod Flenders...), Jirdli Smit (Liza), Henk Azaria (Mo, šerif Vigam, Apu, Karl, Kletus, profesor Frink, doktor Nik...), Heri Širer (gospodin Barns, Smiters, Ned Fledners, Kent Brokman, doktor Hibert, Leni, direktor Skiner...).

makonda-tracker