Farma: Svađa u štali

Pošto su čuli razgovor u štali, koji nije bio za njihove uši, Milena i Nemanja su se posvađali sa ostalim ukućanima
1
1 / 15

Jutro posle žurke Proka je svratio na imanje i bio neprijatno iznenađen kada je u kući saznao da gazda još nije ustao. Otišao je sa Draganom da ga probudi, a posle mu je dao instrukcije kako treba da se srede kuća i dvorište za predstojeću svadbu. Maca kao kum je dobio zadatak da napravi burme od materijala koji pronađe na Farmi. Nemanja je još jednom upozoren da gazda ne sme da spava duže od ostalih farmera, a zatim je Proka napustio imanje.

Farmeri su dobili zadatak da ispišu majice porukama za svoje najbliže, pa je svako po svom izboru ispisivao imena i poruke. Đus je zezao Draganu jer na majici nije napisala ime svog dečka i da mora da ga je izmislila, a ona se branila da on i bez poruke zna šta ona oseća prema njemu. Gagi se žalio kako ima brojni familiju pa ne mogu sva imena da stanu na majicu.

Miloš, Raka i Đus su bili zaduženi za pravljenje kokošinjca i prebacivanje pilića iz štale, dok su Nemanja i Milena dovršavali kavez za zečeve. Vlada i Gagi su čistili dvorište i skupljali pikavce, pa su se žalili da takav posao ne rade ni u zatvoru, Maja je tokom celog dana pravila venčanicu za Milenu, a Zorica je kiselila kupus.

Nemanja je Dragani u dvorištu rekao da nema ništa protiv nje i da je morao da je pošalje u štalu jer nije imao koga drugog i da to nije ništa lično.

Farmeri su slobodno vreme provodili na klupicama u dvorištu pričajući o raznim temama. Nemanja i Mina su se žalili na svoje zube, Zorica je prepričavala anegdote iz neke kafane, Đus je pričao kako je jednom bio pokraden na ulici..

Mira je pričala sa Milenom i Nemanjom i rekla im je kako je htela u igri istine da pita Draganu šta je mislila kad je rekla da i ona hoće da profitira od Nemanjinog imena. Nemanja je prokomentarisao da je i njemu bilo teško kada su raskinuli, ali da je prekinuo da je ne bi lagao.

Uveče u štali Firči je došao da pravi društvo Maci i Dragani, pa su počeli da pričaju o izboru mladenaca. Firči je mislio da je postojala mogućnost da su sva imena u kutiji bila Nemanja i Milena da bi baš oni ispali mladenci. Svi su se složili da bi bilo zanimljivije da je izbor bio drugačiji i da ovako nema više tenzije. Dragana je prokomentarisala da je Nemanja mnogo više zaljubljen od Milene i da sa njom nije bio takav. Rekla je da su njih dvoje bili ravnopravni, a da Mileni može da komanduje i bude ljubomoran, što mu mnogo više odgovara. Maca je dodao da je Milena danas ceo dan bila srećna jer joj je Maja pravila venčanicu i da je uhvatila zlatno pile i sada ga ne pušta. Firči je tek tada saznao da su Nemanja i Milena započeli vezu dok je on još bio sa Draganom, pa je shvatio zašto između njih postoji tenzija.

Dragana je rekla da je prvobitna ideja bila da na Farmu uđe samo Nemanja, a posle možda da uđe i ona, ali da Milena nije to odobravala, pa su zbog toga ušli zajedno.

Sve to vreme Nemanja i Milena su stajali ispred vrata štale i prisluškivali.

Iznervirani razgovorom u štali njih dvoje su ušli i rekli Maci, Dragani i Firčiju da su sve što su pričali čuli.

Zatim je Nemanja počeo da se raspravlja sa Macom, a Milena se svađala sa Draganom.

Dragana je rekla Mileni da ceo svet vidi da je ona mrzi i to zato što je lepša, pametnija i slađa od nje. Milena joj je odbrusila da je dobar i da se vidi da je Dragani žao što je nesuđena Stevanovićeva. Zatim su nastavile da se prepiru pa je Dragana rekla da ona nije iz sela nego iz Beograda i da je obrazovana, a Milena je dodala da joj je drago za nju i da je konačno izašla ispod svog zlatnog zvona.

Za to vreme Nemanja je Maci rekao da je ogorčen na njega i da mu je mnogo zla naneo na šta mu je Maca odgovorio da im je još pre mesec dana rekao da je luksuz to što su ušli zajedno i da on to sebi nikada ne bi priredio. Nemanji nije bilo jasno kako on može da se smeje njihovoj nesreći, pa mu je Maca rekao da ga je upozorio prijateljski da moraju da se kontrolišu, povuku ručnu, inače će uslediti penali. Nemanju je iznerviralo što svi hoće da mu pripišu da je ljubomoran, a Maca je dodao da je to sve bilo benigno zezanje i da on nije zao čovek.

Zatim se Firči ubacio i rekao Nemanji da je znao gde ulazi i znao je potencijalne rizike ulaska sa devojkom i da ne treba da se obazire što će ko ga misli.

Nemanja je spomenuo i Macino naručivanje pesama kao provokaciju, a on mu je odgovorio da nije išao tako duboko u analizu nego se samo zezao.

Na kraju su zaključili da imaju različite poglede na svet, pa su Nemanja i Milena napustili štalu.

 

 

makonda-tracker