Ana Stanić preuzima MTV

0
U petak, 23. aprila sa početkom u 20.30 časova u okviru emisije MTV TakeOver regionalnoj publici će se predstaviti jedna od najpoznatijih pop pevačica sa ovih prostora, Ana Stanić.
foto: Marija Aničić
foto: Marija Aničić

Ana je odrasla slušajući novi talas osamdesetih godina i ta muzika je u velikoj meri odredila njen kasniji muzički izraz. Prvu pesmu je iskomponovala sa dvanaest godina koja se kasnije našla na njenom prvom solo albumu. U četvrtom razredu srednje škole, 1994. godine, postaje član grupe Moby Dick u kojoj će biti naredne četiri godine, posle čega započinje solo karijeru.

Stanićeva je do sada snimila šest studijskih albuma: Metar iznad asfalta, Ana Stanić, Vidim te kad, Tri, U ogledalu i Sudar.

Pored pevanja, Ana piše tekstove za sebe i kolege, komponuje i filmski je producent. Član je Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike, kao i Udruženja kompozitora Srbije. Ambasador je organizacije Dance4Life za borbu protiv AIDSa, podržane od Unicefa.Trenutno priprema svoj prvi veliki solistički koncert u Beogradu, zakazan za 20. maj u Sava Centru.

makonda-tracker