Farma: Firči komanduje Milošu

Farmerima nije trebalo mnogo da se odluče ko im je najdraži ukućanin. Zorica je izabrala Maju, a Maja Zoricu, pa su dodale da je to neizbežno pošto se prve ujutru pogledaju i poslednje uveče rastaju. Nemanja i Milena su se odlučili jedno za drugo, kao i Vlada
1
1 / 17

Tokom sastanka koji je Firči sazvao da bi raspodelili dužnosti na Farmi, Dejan je tražio reč da izrazi svoje nezadovoljstvo Majinim ponašanjem. Rekao joj je kako ne priliči njenim godinama da se tako ponaša prema njemu i da nije lepo da ga zavodi tako što vrcka ispred njega. Maja mu je odgovorila da će lako rešiti njegov problem tako što će je se on kloniti i svi će biti srećni. Dejan je zatim rekao kako mu je žao Miloša, jer je stariji čovek koji ima problema sa pritiskom i da nije u redu da ga Maja i ostali ogovaraju i da prave klanove. Zorica se našla prozvana njegovim komentarom pa je htela da zna u čije ime to Dejan govori. Rekla je kako je i ona sinoć razgovarala sa Majom i da ne želi da se spominju klanovi jer ona uvek svima kaže sve što ima. Zatim je Miloš dodao da mu ne smeta i da Zorica jedina sme da govori o njemu, a Milena i Nemanja su Dejanu rekli da ne glumi da je dobar i da mu je kao bitno Miloševo zdravlje.

Sastanak je završio Firči, koji je Milošu zbog neizvršavanja zadatka izrekao kaznu. Zabranio mu je da se obraća ostalim farmerima do kraja večeri.

Đus je bio iznenađen atmosferom na sastanku, pa je rekao da nikada nije video takve rasprave i da je počeo da se trese koliko se uznemirio.

Zorica i Raka su u spavaćoj sobi pričali o mogućim kombinacijama za sledećeg gazdu, pa je Raka rekao da će Mina ako ispadne, staviti Miloša za gazdu a onda će biti igranka. Zorica misli da može da se desi i da Đus ispadne, pa da stavi Minu za gazdaricu. Primetila je da je Mina promenila ponašanje na bolje od kako je izabrana za slugu.

Zorica i dalje ne može da shvati da je Miloš spominjao Firčijevu decu i komentariše da se boji šta sve on može da kaže.

Žene su u dnevnoj sobi pokušavale da se dogovore oko higijene u ženskom wc-u. Predložile su da uvedu dežurstva pa da otkriju zbog čega je wc stalno prljav, a onda su prokomentarisale da ne ulaze samo žene u njega već i muškarci.

Proka je Firčiju i Raki zadao dnevne zadatke. Farmeri treba da izvedu ovce i koze na ispašu. Iako je Firči rekao da to neće biti problem, ispostavilo se sasvim suprotno. Polovina farmera uključujući i nove ukućane nije jedno izvesno vreme uspevala da savlada pet ovaca. Posle su komentarisali kako im nije jasno kako jedna baka čuva sama i do sto ovaca. Posle napornog trčanja po dvorištu i pokušavanja da isteraju ovce na pašu, Raka je rekao da je jedino rešenje da ih vežu. Vezane ovce farmeri su izveli na pašu, a zatim su zajednički zapevali.

Miloš je pomagao Dragani i Mini u kući i umesto njih prao pod u dnevnoj sobi. Zatim im je kazao da on to najbolje radi i da mu to uopšte nije teško.Mina mu je rekla da je po rasporedu sa njim u kuhinji, pa se Miloš pohvalio da je on najbolji kuvar od svih farmera.

Firči je došao u štalu da probudi Miloša i rekao mu da je zadatak da prenese drva sa trema u kuću. Miloš ga je prvo ignorisao, a posle je rekao da će završiti sve što mu se kaže. Zatim je rekao da mu je bilo žao što je Firči na žurci imao pocepanu majicu i da hoće da mu kupi jednu koja nije pocepana, ali pošto ga je probudio i terao da radi ipak neće dobiti majicu.

Raka je Milošu objašnjavao da ga niko u kući ne mrzi i da ni Firči nema takva osećanja prema njemu nego su se zamerili jedan drugome. Zatim je Miloš počeo da nabraja šta mu je sve Firči rekao, pa se Milena ubacila i dodala kako ne govori šta je on uzvratio njemu. Đus ih je prekinuo i rekao da nije došao na Farmu da sluša takve priče pa je počeo da peva.

Zorica i Biljana su u kuhinji imale manji nesporazum. Biljana je pored nje počela da pravi salatu za sebe, pa se Zorica uvredila zašto to radi kada ona svima pravi hranu. Bilja joj je objasnila da nije htela da se baci zelena salata, da je ceo dan radila i da nije stigla da jede.

U ponoć su farmeri čestitali Maji rođendan i poželeli joj sve najbolje, a ona se sa svima izljubila.

makonda-tracker