Farma: Firči je novi gazda

0
Novi farmeri, Dragana, Mina i Đus prvo jutro po dolasku učili su da muzu krave. Za početak svi su se dobro snašli, ali je Raka naglasio da će još morati da vežbaju.

Maca je prethodno veče bio u gazdinoj kućici pa nije bio prisutan kada su stigli novi ukućani. Đus mu je ujutru prepričavao svoj incident sa Zoricom i čudio se zbog čega se ona tako ponašala prema njemu.

Zorica i Mina su imale manji sukob u kuhinji kada je Zorica rekla Mini da naseče luk za ručak. Mina je to odbila i rekla da neće da uradi jer niko ne može da joj naređuje šta će ona da radi. Zorica je zatim htela da opere neke vangle, ali joj je Mina rekla da je ona prala suđe i da se ne meša, pa su počele da se prepiru. Mina je rekla da ne da da joj se niko obraća sa visine i da su u kući svi jednaki, a Zorica je uzvratila da bi trebalo normalno da žive zajedno u kući.

Ostali ukućani su u dvorištu komentarisali događaj iz kuhinje, pa je Raka savetovao Minu da ne sme tako brzo da plane i da će izgoreti kao licna, osigurač. Mina je ponavljala da ne da na sebe i da niko ne može ništa da joj naređuje, da joj je Zorica lepo rekla ona bi to i uradila, pomenula je da njih dve od ranije imaju neraščišćene račune. Gagi je pitao da li je to motiv njenog ulaska na Farmu, a Raka je dodao da ako je ušla sa umišljajem, neće dugo izdržati jer nije još ni 24 sata u kući a već se svađa.

Milena je posle Zorici u kuhinji prenela razgovor iz dvorišta, a Zorica je samo prokomentarisala da ne zna kakva to neraščišćena posla ima sa Minom kada je samo jednom u životu videla. Misli da je Minino ponašanje namerna provokacija koju je dobila za zadatak.

Maca je u dnevnoj sobi svim ukućanima pročitao Sajkovo pismo koje je on napisao kao duhoviti testament, a za gazdu je izabrao Firčija.

Firči je rekao da će ovaj njegov mandat biti najbolji jer će većina farmera ozbiljno da pati pošto on planira da uvede kazne.Takođe misli da se drži Macine strategije i da neće nikome da naređuje već će sve da rade u dogovoru jedni sa drugima. Maja je odmah posle proglašenja novog gazde promenila svoje mesto i sela pored Firčija

Najviše razloga za strah da ne budu izabrani za slugu imaju Dejan i Miloš, mada Dejan misli da je Firči u poslednje vreme bolji prema njemu. Kao razlog njegove promene u ponašanju navodi pismo koje je dobio od porodice u kome se on spominje. Miloš međutim misli da je razlog to što je sada prešao na njega i da će sigurno on biti muški sluga. Miloš je zatim rekao kako je Raka željan slave i da samo trči da se dokaže, a za Maju da je čisto zlo, da se ne kupa i da je zavidna na njegovu skupu garderobu koju je doneo na Farmu.

Proka je bio u obilasku imanja sa Firčijem i uputio ga da bi i ostali farmeri osim Rake i Miloša trebalo da brinu o životinjama i da je jako bitno da uvek imaju vode i hrane. Za nedeljne zadatke je odredio pravljenje kaveza za zečeve. Osim toga farmeri će ove nedelje moći da piju samo kafu od ječma, a i hleb će ubuduće morati da prave od brašna koje sami pripreme. Na kraju nedelje teraće kraje i ovce na ispašu i zasaditi vinovu lozu.

Milena je rekla Nemanji koji je sedeo pored nje da pomogne Dragani i ponese joj kofu za vodu što je njega u trenutku zbunilo, pa je pitao da li je ozbiljna. Kada mu je Milena potvrdila da stvarno nije u redu da on sedi a devojka vuče vodu sama, on je prišao Dragani da joj pomogne. Ona ga je odbila i rekla da joj nije problem i da može sama.

Zatim su njih dvoje sa Majom komentarisali kako im nisu jasni motivi ulaska Dragane na Farmu. Nemanja je rekao da je poznaje i da joj ne trebaju ni pare ni popularnost. Maja misli da je razlog možda želja da ga navede da se preispituje. Nemanja je objasnio Maji da je raskinuo sa njom da bi bio sa Milenom, pa im je Maja rekla da ne razume u čemu je problem. Ispričala im je kako je njen prvi muž dovodio svoje devojke da mu ona kaže kako joj se sviđaju. Milena je rekla da misli da Dragana još ima emocije, ali da njima nije problem što je ona tu. Na njenom mestu ona bi umrla da gleda dečka koga voli sa devojkom koju on voli.

Dragana je naglasila da joj nije neprijatno, da nije ona ta koja je Mileni uzela dečka i da je već 3 meseca u novoj vezi.

Svi ukućani su iskreno priznali da im seks nedostaje, a Zorica je rekla da čak ni jedini par u kući ipak nema pravi osećaj bliskosti ni potrebu za seksom.

Maca je raspoložen da napravi dramu na Farmi pa je prvo Minu pitao da li je saznala da je Vlada bio sa Milenom i kako ona misli da bi to mogli da razotkriju na igri istine. Ona predlaže da Đus pita Vladu, a Maca misli da bi ipak to bolje uradila Mirjana. Izvodi Mirjanu krišom iz kuće i predlaže joj da u igri istine pita Vladu sa kojom je to devojkom bio iz kuće, ali Mirjana to ne želi da uradi jer je Vlada već zamolio da ga to niko ne pita.

 

 

makonda-tracker