Dvostruka MTV premijera

0
Regionalni MTV pripremio je dvostruko premijerno iznenađenje, tako da će gledaoci od ponedeljka, 19. aprila u 20 časova, te kroz narednih sedam dana, imati priliku da pogledaju nove spotove makedonske grupe Superhicks i hrvatske The Orange Strips
foto: promo
foto: promo

Superhiks su ska-punk bend sa primesama reggae, latino i balkanske etno muzike. Ranih 90-ih godina bend su osnovala tri srednjoškolska prijatelja Petar Mladenovski, Boris Minov i Zoran Žežov, počevši sa sviranjem mešavine ska, punk i hardcore muzike. Danas bend čini tročlana duvačka sekcija – trombon, truba i flugelhorn i majstorski perkusionista Goce Naumov – Indijanac. Superhiks su već delili pozornice sa najpoznatijim svetskim izvođačima: Manu Chao and Radio Bemba, Fun Lovin Criminals, Fishbone, Tito and Tarantula, Henry Rollins, H-Block, Rico Rodriguez i mnogim drugima. Tri puta su osvojili nagradu za najbolji makedonski bend 2001, 2002. i 2004. godine, a za koncert u Skoplju dobili su nagradu za najbolji rok koncert 2004. godine u Makedoniji. Pesma Graffiti Boy se nalazi na poslednjem, trećem, studijskom albumu Superhiksa And now… what? iz 2008. godine. Spot je urađen u animiranoj tehnici, a autori su Ričard Miloševski i Kiro Šopov.

The Orange Strips su hrvatski indie rock bend iz Labina (Istra). Bend je 2002.godine osnovao pevač i tekstopisac Valdet Luboteni, a od  2003, deluje u neizmenjenom sastavu. Bend je snimio prvi spot za demo pesmu Letters In Your Mailbox 2005. godine, a potom slede i prvi međunarodni nastupi u Sloveniji, Austriji, Velikoj Britaniji i Belgiji kao i nastup na Exit festivalu i 11. Art & Music Festivalu u Puli. The Orange Strips 2008. godine osvajaju nacionalnu muzičku nagradu Zlatna koogla kao novi izvođač godine, čime se na najbolji način završava petogodišnje razdoblje statusa demo benda. Dugo očekivani album prvenac, Follow LP izlazi 2008.godine na kome se nalazi pesma Phone Cardiff za koju je urađen spot koji će gledaoci moći da pogledaju ekskluzivno na kanalu regionalnog MTV-ja.

MTV premijera je sada već dobro poznat format koji je pokrenuo regionalnu scenu što rezultira sve većim brojem kvalitetnih spotova koji se rade širom regiona.

makonda-tracker