Farma: Dirljiva pisma od najdražih

1
Ukućani su se čitav dan preganjali oko poslova na Farmi, ali ih je uveče ujedinilo čitanje pisama koja su imuputili njihovi najbliži

Gazda je farmere budio uz zvuke gitare i tihu pesmicu.

Nije želeo da bude kao ostale gazde na koje su se farmeri žalili jer ih rano bude i odmah im daju neke zadatke. To mu se tokom dana osvetilo pošto niko ništa nije hteo da radi. Jedino su Raka i Miloš bili vredni i ceo dan bili uz njega i pomagali.

Pošto Maca kao gazda nije želeo farmerima da naređuje da rade, bio je jako iznerviran i razočaran njihovom nezainteresovanošću. Sa Rakom i Milošem je kometarisao kako ukućani ne rade za njega nego za sebe i da nije tražio da mu masiraju noge ili njega lično dvore, ali da oni prosto nemaju osećaja. Raka i Miloš su rekli kako klinci samo spavaju, pa onda piju kafu do podne, zatim se kupaju, pa onda dođe vreme za popodnevnu dremku. Čak su i primetili da nije u redu što se Firči izoluje u radionicu pa satima pravi nešto, a Raka je dodao i da će postati Nikola Tesla za drvo koliko je angažovan u radionici.

Zatim su njih trojica otišli u baštu da završe dnevni zadatak sađenja začinskog bilja, pa su se šalili kako Raka ne prepoznaje koje su biljke u pitanju. Raka je priznao da se u hortikulturu ne razume, ali ga to ne sprečava da vredno radi.

Firči je u radionici pravio dodatak za tučak u obliku bejzbol palic,e pa je prokomentarisao da isti neće imati alternativnu namenu jer nasilje nije način na koji se rešavanu sporovi.

Gagi se u kuhinji posvađao sa Mirjanom oko čaše za vodu jer mu je ona odbrusila da joj ne pada na pamet da traži njegovu čašu i da sam to uradi. Gagi je iznerviran otišao kod Firčija da se žali i da sam napiše svoje ime na čaši, pa mu je prepričao sukob i dodao da je Mirjana već dva dana jako neprijatna i nervozna. Smatra da njeno drsko ponašanje nije u redu jer je on lepo pitao i već danima joj donosi vodu kada ona to traži, a sada kad njemu nešto treba nema kolegijalnosti.

Miloš je u štali imao manju nezgodu kada ga je krava repom udarila po licu, a Maca koji je tu bio prisutan je samo stajao i smejao se. Milena se naljutila jer je Miloš bio bučan u štali i probudio je pa mu je rekla da se stiša, što je njega jako uvredilo.

Kasnije je sa Zoricom komentarisao kako je video svašta u svom životu, ali ne takvo zlo kakvo je Milena. Čudio se Nemanji kako može sa njom, ali je posle zaključio da svako ima svoje muke.

Zorica je tokom celog dana bila jako tužna zbog toga što je na 25-to godišnjicu braka razdvojena od svog muža. Nije htela da opterećuje ostale ukućane, ali svi su primetili njeno neraspoloženje. Raka i Maca su razmišljali kako bi lepo bilo da jednom u tri nedelje imaju pravo na posete, a Miloš se nadao da će Zorica uveče ipak videti svog muža.

Gagi i Nemanja su komentarisali da je prošlo dovoljno vremena i da su svima u kući pale maske kao i da više nikome neće da ćute i da će da se ponašaju onako kako ko zaslužuje.

Maja je pravila ručak ali se problem javio oko mesa. Mirjana, Milena i Biljana su tvrdile da se meso pokvarilo, pa je Maja zvala Raku da proceni da li je meso ispravno da mogu sa njim da prave ručak. Raka je rekao da mesu ništa ne hvali i da mogu da ga spremaju, a Maja je dodala da je ona dobra domaćica i da nikada ne baca hranu.

Uveče su farmeri imali iznenađenje. Dobili su pisma od porodice, ali je svaki farmer čitao naglas pismo od drugog farmera. Svi su bili jako potreseni, skoro svi su i zaplakali, a najtužnija je bila Zorica, kojoj je muž za godišnjicu poslao ruže, šampanjac i čestitku koju je zadržala samo za sebe. Ona je bila zadovoljna što tradicija nije prekinuta, pa je dvadeset peti put dobila ruže od muža, iznenadio je kako je lepo napisao pismo i kako je koristio neke njihove prepoznatljive reći i izraze. Rekla je i da je privilegovan što je njen muž i dalje zaljubljen u nju.

Zatim su joj Milena i Biljana donele tortu koju su napravile baš za tu priliku, a ona je održala zdravicu. Rekla je da je to bio težak dan, da je tenzija bila prevelika među svima, ali da ih je ovo čitanje pisama spojilo, jer iako su svi različiti u emocijama su isti.

Nemanji je bilo bitno ko će da pročita njegovo pismo jer mu nije bilo do šale sa tako ozbilnjom stvari. Ispostavilo se da je njegovo pismo bilo najduhovitije, jer mu je otac poručio da ne dozvoli da mu gazde stvore radne navike i da ga sada češće viđa nego kada je kod kuće.

Gagi je zamolio ukućane da zajedno sa njim otpevaju pesmicu za srećan rođendan za njegovu ćerku. Maci je majka poručila da manje puši, a devojka da je došlo proleće i sve raste pa će i oni uskoro isprobati neke nove životne uloge. Njega je to potreslo ali je rekao da se emocija ne treba stideti. Zatim je otišao u svoju kućicu i nije mogao da ne plače.

 

makonda-tracker