Farma: Grafiti na plasteniku

Dok ukućani uče da heklaju, Maca na stakleniku piše duhovite grafite, koji su razbesneli Raku.
0
1 / 14

Pošto juče nije uspeo, Maca je danas rešio da se našali sa Dejanom, pa je njegovu krunu vezao kravi za rogove. Raka ga je video dok je bio u štali i pitao ga šta je tamo radio. Maca ga je slagao da mu je Maja rekla da ako bude mnogo smrdelo, počisti balegu pa je zato otišao da proveri. Dejanu je bilo smešno kada je došao da pomuze krave ali se nije naljutio. Sam nikako nije uspeo da odveže krunu pa je morao da zove Raku da mu pomogne. Mirjana je mislila da je to Firčijeva šala.

Maca je Milošu poverio da na Farmi kruži priča da Maja misli da joj se on udvara, pa je zbog toga što ne reaguje na njegovo udvaranje završila kao sluga. Miloš se iznenadio i rekao da je ona baba za njegovu ženu i da mu tako nešto ne bi palo na pamet i da je Milica u pitanju.

Pošto se situacija oko lažnog pisma zakomplikovala Miloš je odlučio da pokuša da objasni šta se zaista desilo. Pošto su ga dve noći za redom ukućani kao šalu budili on je rešio da im se osveti pa je nagovorio Macu da napiše to lažno pismo. Ali nije znao da će za to morati da smisli sebi kaznu. Pošto nije kažnjen Zadruga mu je uveče odredila da ima jednu noć da okreči svoju kućicu za gazde. Milošu to nije bilo teško, više mu je smetalo što se neće naspavati.

Maca i Firči u radionici dolaze na ideju da se našale sa Rakom. Maca smišlja plan da napiše grafit na plasteniku pošto on tamo provodi najviše vremena.

Oko podneva na plasteniku je osvanuo natpis: Rako sve si zajeb.. Ucveljena mlada salata.

Farmerima su stigli prasići. Proka je prvo bio zadovoljan stanjem na Farmi, ali je posle primetio da svinjac nije dobro očišćen pa je ponovo kritikovao farmere.

Za dnevni zadatak farmeri su trebali da nauče da heklaju pa ih je Maja koja jedina ume da hekla učila kako se to radi. Ono što naprave iskoristiće za trampu na pijaci.

Raka je bio besan kada je video grafit na plasteniku. Nije znao ko je to uradio, ali je tražio da se otkrije krivac. Vikao je da ako Zadruga ima integritet i tri noći za redom ih budi zbog lažnog pisma onda i on ima svoj integritet i hoće da se nađe krivac koji je napisao grafit, aludirajući da to što je on pre par dana mokrio u plasteniku.

Maca je za sve okrivio Firčija jer je on u to vreme učio da hekla i ima alibi. Firči se smejao i upozorio ga da ako Raka sazna da je on krivac može da dobije batine kao neki čovek koga je Raka nokautirao u skupštini. To je Maci dalo novu ideju pa je kad je pao mrak opet uzeo farbu i napisao: C c c Rako, Rako.. Zabranjeno pi pi i ka ka u plasteniku. Zatim su krivci smislili da svima, a naročito Dejanu zamažu ruke farbom da ih Raka ne otkrije.

Uveče su farmeri obeležavali Svetski dan populacije pa je trebalo da promene raspored spavanja tako da spavaju muško-žensko. Prvi se pobunio Nemanja i napao Macu kao da je on kriv za taj zadatak. Onda su određeni parovi i ispali su Maca sa Mirjanom, Sajko sa Milenom, Raka sa Milicom, Nemanja sa Zoricom i Gagi sa Vladom. Nemanja je bio besan zbog nameštenog izbora Milene i Sajka, a najviše ga je iznervirao naziv igre dan populacije.

makonda-tracker