Farma: Nove svađe oko poslova na imanju

Ukućani se svakog dana sve više svađaju oko kućnih poslova i postaju sve netrpeljiviji jedni prema drugima.
2
1 / 16

Maca se prvi probudio ovog jutra. Kao i obično mokrio je u dvorištu gde farmeri često sede kada je lepo vreme. Hteo je da napravi šalu na Dejanov račun i njegovu krunu stavi na kravu. Razočarao se kada je shvatio da su Dejam i MIrjana menjali smenu za mužu sa Majom i Firčijem.

Maja je nežno pokušavala da probudi Firčija da joj pomogne oko krava, ali ipak je ceo posao sama obavila i ponovo se vratila u krevet. U kuću je ušla tek oko 2 posle podne. U međuvremenu, Miloš je dolazio da je budi i negodovao što štala nije sređena, ali ona ga je ignorisala i mirno češljala svoju bujnu kosu. Posle se šminkala, pila kafu i doručkovala, što je Miloša dodatno iznerviralo pa je odlučio da joj skrene pažnju na ponašanje. Ona se branila da ne može sve sama da radi i da slobodno može da je kazni. Tražila je da joj od sada persira i pitala je da li on svojim naredbama hoće da je otera sa Farme. Odbila je da sredi kupatilo i rekla da se ona za sve vreme boravka na Farmi kupala svega 5 puta i da devojke koje se kupaju svaki dan mogu da ga operu, ali ona neće.

Raka je sa Milošem komentarisao kako mladi u kući ništa ne rade, samo se šminkaju i lickaju, kako nema sa kim ozbiljno da popriča i da neće da ga slušaju pa da nešto nauče.

Milica i Milena su razmenjivale ženske savete po pitanju muškaraca, pa su se obe poverile kako povremeno svojim momcima gledaju u telefon. Milena je ispričala kako je jednom prilikom videla da se Nemanja dopisuje sa nekom devojkom, ali ništa nije htela da kaže mesec dana, a posle joj je on sve sam ispričao i tako je prošao njen test poverenja.

Dnevni zadatak za ukućane je bio da odu u šumu i donesu humus kako bi u plasteniku zasadili povrće. Dobrovoljci su bili Raka, Sajko, Nemanja i Vlada. Vlada i Nemanja su prvi put u životu pod Rakinom kontorolom riljali zemlju, a Sajko i Miloš su sadili voće. Pošto je trebalo prebaciti već zasađen kupus na drugo mesto Maca se jako naljutio na muškarce i sve ih nazvao jajarama ali je najviše nastradala Mirjana. Posvađali su se oko podele poslova na muške i ženske i prethodne rasprave kada su žene tražile da rade u dvorištu. Maca je rekao Mirjani da ide da radi, ona mu je uzvratila da je isfrustriran na šta se on naljutio i dobacio da je fufa raspala i da od nje ne bi orah iz ruke uzeo, a ne hleb koji je ona pravila. Posle toga se svađa nastavila u kuhinji gde je Maca branio svoj stav da one, ako su već htele da rade muške poslove, to treba i da rade, a on je lepo rekao da neće raditi ženske poslove i da će samo svoj tanjir da pere. Mirjana se branila da joj ništa nije teško da radi i da je on previše nervozan u poslednje vreme.

Gagi se naljutio što mu niko nije napravio doručak ili barem rekao da to mora sam da uradi. I zbog toga što  su Biljana, Sajko, Milena i Nemanja napravili 4 porcije jaja, a ne i još jednu za njega. Na kraju mu je Milica napravila doručak pa je sve bilo u redu. Ipak je hvalio Biljanine kulinarske sposobnosti i prokomentarisao da mu takva žena treba da je oženi, ali da bi morala da napusti karijeru.

Firči i Dejan su u dvorištu bili radili oko drva, Firči ih je cepao, a Dejan razvozio, ali nisu komunicirali.

Takođe su i Gagi i Miloš radili kućne poslove ali je Miloš bio nervozan zbog toga što je to trebalo da radi Maja kao sluga.

Nemanja i Milena su ponovo razgovarali o svom odnosu i on je zahtevao da mu ona objasni zbog čega se ne ponaša kao da su kod kuće i da ne bi bila nikakva sramota da rade sve što inače rade. Ona mu je odgovorila da joj on stalno nešto zamera i da to radi i inače, pa bi volela da se to promeni.

Maca i Raka su se preko dana zabavljali uz pesmu. Maca je svirao na gitari i nagovarao Raku koji je cepao drva da zapeva neku pesmu. Ali uveče je došlo do konflikta. Raka je shvatio da se oni šegače sa njim pa je rešio da im objasni da to neće da toleriše. Kada je stiglo pismo od Zadruge da mora da se kazni inicijator lažnog pisma od prethodnog dana, Maca je nešto u šali prokomentarisao da je i Raka umešan, a onda je Nemanja dobacio kako je Maca rekao i da Raka mnogo spava preko dana. Raka je ljutito napao Macu da neće da trpi njegovu zezanciju, da ga ne provocira, da stalno nešto zakuva pa se posle pravi toša.

Miloš je morao da smisli adekvatnu kaznu sam za sebe, pošto su utvrdili da je njegova ideja bila lažno pismo, pa je prvo bio isuviše blag sa kaznom, a onda su došli na ideju da Maja odredi šta će mu biti kazna pošto ga ona trenutno najmanje voli. Maja je damski prepustila da Zadruga odredi kaznu.

 

makonda-tracker