Farma:Uspavani ukućani

Posle vesele žurke, svi ukućani su se probudili kasno i ne preterano dobro raspoloženi. Dan je prošao u prepucavanju i ogovaranju.
0
1 / 15

Jutro posle žurke svi osim Miloša i Mace spavaju. Miloš komentariše izbor sluga i smatra da ima alibi zašto je izabrao Maji i Firčija, iako su vredni i rade. Kaže da su i Zorica i on najvredniji, pa su opet bili sluge. Ne sviđa mu se što Firči spominje svoj bol u polnom organu, a misli da ga je Maja namerno sinoć budila sa muzičarima da mu se osveti.

Svi i dalje spavaju i gazda se zbog toga nervira pa dolazi na ideju na naprave lažno pismo od Zadruge u kome će da iskritikuje farmere i da im se oduži što su ga dve noći za redom budili. Maca mu sastavlja pismo i čekaju da se farmeri probude.

Raka u štali hoće Mileni da pomogne da pomuze kravu, ali Miloš se meša i pokazuje joj kako se to radi. Raka se nervira što Miloš nema poverenja u njega, a Miloš se pravda da samo hoće da pomogne.

Firči i Maja su se probudili u štali, a Vlada je došao da napoji krave i da im se javi, pa ga je Maja pitala da li želi da im se pridruži na šta se Vlada jako zbunio. Kasnije u kući ona ga je šaljivo opomenula da ih više ne prekida inače će ga kazniti fizičkim nasrtajem.

Firči je Maji ispričao kako je nadimak dobio u detinjstvu kada njegov drug nije dobro čuo njegovu babu kada ga je dozivala Ivči, pa ga od tada svi zovu Firči.

Kada su se svi farmeri okupili u dnevnoj sobi Miloš je pročitao lažno pismo i svi ukućani su predložili da upute izvinjenje za svoje duže spavanje tog jutra. Maja se osećala naročito prozvanom jer je iz štale izašla tek oko podneva, a Raka je insistirao da ne treba da odgovaraju oni koji nisu krivi. Tada im je Maca otkrio da je on sastavio pismo pa su svi odahnuli.

Vlada se požalio Mirjani, Milici i Zorici na situaciju sa Majom u štali, pa je Gagi rekao da  tako nešto njoj ne priliči jer Vlada može dete da joj bude. Zorica se složila sa tim i rekla da ona uvek pazi šta govori i zato joj nije jasno zašto je Milica nazvala babom kada je rekla da neće sa starijim ženama da radi u kuhinji. Milica se pravdala kako je najviše voli i da to nije rekla za nju, da je Zorica mlada i dobra, a Zorica je za sebe rekla da je i beba i dete i seljanka i dama i muškarac, ali da je jako osetljiva.

Maju i Firčija su ukućani zezali da su lep par, a njih dvoje su prihvatili šalu pa se ceo dan nisu razdvajali. U jednoj prilici kada su pričali ko bi od njih mogao da ispadne, Maja je Firčiju zatražila broj telefona.

Farmeri su kao dnevni zadatak dobili da naprave figurice od testa koje će da oboje i da trampe na pijaci za namirnice. Proka je bio u obilasku, ali nije bio zadovoljan stanjem na Farmi. Svinjac nije bio dobro napravljen, štala nije bila počišćena, a ovcama nije data voda. Farmeri su obećali da će sve srediti do sledećeg obilaska.

Uveče je Dejan želeo da ukućani priznaju da je bila zajednička ideja da probude gazdu i da on nije kriv za to. Obukao je policijsku uniformu i pokušao farmere da natera da govore istinu, ali niko nije hteo da ga podrži i svi su se pravili kao da ništa ne znaju. Maca i Firči su predložili da za taj svoj postupak bude nominovan za trećeg sluga a Dejan je zbog toga negodovao.

makonda-tracker