Testirajte svoje umeće u rešavanju zločina – postanite istražitelj

Interaktivna izložba zasnovana na hit seriji CBS-a CSI: Istražitelji biće postavljena u istočnom delu Beogradske arene od 8. aprila i trajaće do 8. jula od 10 do 19h
0
1 / 2 Foto: Promo

Ljubitelji televizijskih hit serija o istražiteljima mesta zločina, pripremite se, jer forenzičke nauke oživljavaju pred vašim očima. Posle izuzetno uspešne i višestruko nagrađivane televizijske serije produkcijske kuće CBS, ova izložba će vam ponuditi fascinantne uvide u svet istražitelja mesta zločina, najnovije naučne metode i hemijske procese, predstavljene na pristupačan način u zabavnom okruženju. Postanite Gil Grisom na jedan dan, uđite u ulogu forenzičkog genija i rešite svoj prvi slučaj!

Popularni svetski fenomen Mesto zločina postavljen je 13. septembra 2009. godine u MGM Grand-u u Las Vegasu, gde se dešava i radnja originalne TV serije Mesto zločina. Ova zanimljiva atrakcija za više čula stavlja vas u ulogu istražitelja mesta zločina koji rešava jedan od tri autentčne misterije.

Izložba se prostire na oko 1200 m2 i čine je hiljade ručno izrađenih rekvizita. Istražitelji, kroz multimedijalno okruženje, oživljavaju puno specijalnih efekata, detaljno rekonstruisanih poprišta zločina i dve vrhunski opremljene laboratorije. Uvodni video snimak autora serije Mesto zločina Antonija E. Zukera i informativni snimci glumaca ove najuspešnije TV serije vodiće početnike kroz ovu avanturu, ali na njima samima je da zaključe ko je kriv.

Po licenci CBS-a, projekat je osmislio Muzej nauke i istorije Fort Worth, a izveo EMS Exhibits Inc. Dobijena je kombinacija zabavne hit serije, naučnih principa i istražiteljskih tehnika - od analize DNK i otisaka prstiju, do forenzičke antropologije i toksikologije. Preko video zapisa, glumci ove popularne TV serije, posetioce vode kroz izložbu i navode ih da uspešno reše slučaj.

Na tom putovanju posetioci će biti uvučeni u jedno od tri mesta zločina: Sudar s kućom, gde se vidi da je auto sa vozačem prošao kroz dnevnu sobu jedne mirne kuće u predgrađu, zatim Ko je uslužen?, gde je iza motela pronađeno telo mlade žene i Do koske, kada se u pustinji otkriju ostaci ljudskog skeleta.

Izložba se prostire na oko 1200 m2 i čine je hiljade ručno izrađenih rekvizita. CSI: Istražitelji oživljavaju multi-medijalno okruženje puno specijalnih efekata, detaljno rekonstruisanih poprišta zločina i dve vrhunski opremljene laboratorije. Uvodni video snimak autora Istražitelja Antonija E. Zukera i informativni snimci glumaca ove najuspešnije TV serije vodiće početnike kroz ovu avanturu, ali na njima samima je da zaključe ko je kriv.

Izložba CSI: Istražitelji nagrađena je prestižnom nagradom The Thea Award koja se dodeljuje za kreativnost koju pruža događaj posetiocima. Namenjena je posetiocima starijim od dvanaest godina, a multi-medijalni delovi postavke prezentirani su na engleskom i srpskom jeziku. Karte za izložbu mogu se naći na blagajni Beogradske arene.

makonda-tracker