prošlogodišnji tv hit

Kada bi Džejms Bond bio serija, bio bi Noćni menadžer: Neobična priča koja će vas držati prikovane za ekran

1
Ovo nije jedna obična priča o ilegalnoj trgovini oružjem. Ovo takođe nije obična priča o ljubavi. Ovo nije ni obična serija o dobrim i lošim stranama ljudske prirode.
foto: Promo
foto: Promo

Noćni menadžer je neobično dobar spoj svega navedenog uz britanske glumačke snage koje trenutno žare i pale televizijskim i filmskim prostorima.

 

Nastala prema istoimenom špijunskom romanu pisca Džona le Karea, šestodelna mračna dramska serija Noćni menadžer donosi priču o bivšem britanskom vojniku Džonatanu (Tom Hidlston) koji je novu karijeru našao kao noćni menadžer u mirnom, luksuznom hotelu.

 

- U fokusu ove drame je ilegalna prodaja oružja. To se događalo '90-ih, događa se i danas, stoga ova serija nosi još veću ozbiljnost i zaista ističe ono što je u osnovi većine današnjih sukoba - istakao je Hidlston.

 

Ubistvom u hotelu, njegov život se ponovo vraća u sve ono od čega je bežao – uskoro mu prilazi agentkinja MI6 Andžela Ber (Olivija Kolman), koja želi da ga infiltrira u redove neuhvatljivog kriminalca i dilera oružjem Ričarda Ropera (Hju Lori), za kog se sumnja da je kriv za ubistvo u hotelu, ali i za mnogo terorističkih akcija u kojima su izgubljeni mnogobrojni životi.

 

Ulogu inteligentnog i šarmantnog negativca Ričarda Ropera je preuzeo Hju Lori, lice koje ne treba posebno predstavljati zahvaljujući svetski uspešnoj seriji Haus. Novost je svakako Tom Hidlston, kojem je ovo jedna od retkih uloga na televizijskim ekranima, a u kojoj se tako dobro snašao, da se izlaskom serije pokrenula glasina da je serija zapravo velika kampanja za Hidlstonov ulazak u svet Džejmsa Bonda.

 

Uz ove dve polarizovane uloge, Noćnom menadžeru se pridružila i Olivija Kolman (Brodčerč), Tom Holander (Pirati s Kariba, Operacija Valkira, Nemoguća misija) i Elizabet Debiki, koja je za ulogu u Velikom

Getsbiju dobila nagradu za najbolju sporednu glumicu.

 

Producenti, uključujući Lorija i Hidlstona, posebnu su pažnju posvetili broju muških i ženskih uloga u filmu. Olivija Kolman, koja glumi operativku MI6, u knjizi je zapravo muškarac, ali za potrebe serije njen lik su pretvorili u snažnu, inteligentnu i snalažljivu ženu koja uprkos trudnoći uspeva da vodi ovako veliku operaciju i da drži sve pod svojom kontrolom. Lik koji je pokretač svih emocionalnih pražnjenja je svakako Elizabet Debiki, Roperova predivna,

intrigantna i zavodljiva žena, nepravedno zarobljena u svetu kriminala, a sve kako bi finansijski pomogla svojoj porodici.

Trudili smo se da redefinišemo žensku ulogu u dramama – postoji mnogo glumica koje su sposobne da glume Džejms Bond devojke, ali duboko u srcima svi znamo da su žene kompleksna, divna i slojevita bića i da nije sve u njihovom izgledu, što savršeno dokazuje uloga koju tumači Olivija Kolman", komentarisala je Debikijeva.

ŠTA HJU LORI ŽELI, HJU LORI OSTVARI

 

Noćni menadžer je serija koja je pomogla Hjuu Loriju da dobije zvezdu na Bulevaru slavnih 2016. godine, mada je priča iza toga još simpatičnija. Naime, upravo je Lori '90-ih godina uhvatio u ruke roman po kom je napravljen scenario serije, i odmah je počeo da zagovara njegovu ekranizaciju. Jedna od velikih produkcijskih kuća je preduhitrila Lorijevu ideju i otkupila je prava na snimanje filma koji nikad nije snimljen. Godine 2008. prava za ekranizaciju vratila su se u ruke piščevih sinova, koji su uskoro počeli da razvijaju ideju o

postavljanju Noćnog menadžera na televizijske ekrane. Lori je, srećom, saznao za planove, pa je uskočio u seriju kao glavni i izvršni producent. Ostalo je, kako se kaže, istorija…

 

Istina je da sam u početku želeo da glumm Džonatana Pajna, mladog bivšeg vojnika koji spasava svet i koji je dobrica. Ipak, s godinama sam prošao svakakve uloge, tako da mi je uloga glavnog zlikovca, Ričarda Roperta, svakako prirasla srcu, komentarisao je Hju Lori.

 

Uostalom, sad ne mogu da zamislim nikog drugoga u ulozi Pajna osim Toma Hidlstona, već u prvih pola sata snimanja sam se uverio u njegov nezamenjiv talenat i šarm!

 

Noćni menadžer je 2016. godine osvojio 37 nominacija, a među njima se ističu i dva osvojena Emija za režiju i muziku. S obzirom na dolazeću sezonu dodele nagrada, nemojte da propustite priliku da budete u toku s trendovima – aktivirajte Pickbox i pogledajte seriju o kojoj će se sigurno pričati i u 2017. godini!

 

makonda-tracker