Farma: Virus gazdovanja

Nedelja je dan kada se čita pismo izbačenog farmera i određuje novi gazda.
0
1 / 18

Irena je izabrala Miloš. Ukućane njen izbor nije iznenadio ali je tokom celog dana trajala tenzija i nagađanje koga će novi gazda da imenuje za sluge. Najviše razloga za brigu imali su Milena i Nemanja, ali ni Zorica nije bila bezbrižna.

Dnevni zadatka farmera je da donesu iz šume humus neophodan za plastenik jer je baš on najbolji za biljke. Miloš je izabrao Ivana, Dejana i Sajka da mu pomažu u izvršavanju ovog zadatka.

Mentor Proka je Milošu zadao i nedeljni zadatak, a to je pravljenje tora za ovce i sađenje povrća u bašti, a dao mu je i neke savete kako da najbolje sprovodi svoju dužnost gazde.

Miloš je ukućanima saopštio da hoće da im prenese svoje znanje i da svako mora sve da radi oko održavanja kuće i životinja. Napravio im je raspored zaduženja na tabli u dnevnoj sobi, što su farmeri zbunjeno prihvatili. Maca i Firči su konstatovali da na Farmi vlada virus gazdovanja i da čim neko postane gazda odmah uvod red, rad i disciplinu.

Maja i Milena su ceo dan provele zajedno u kuhinji ali nisu progovorile ni reč. Ćutke su završavale svoje poslove.

Marija je primetila da se ipak svi super slažu i da im treba neko malo da ih promrda.

Zorica, Gagi i Ivan su napravili pesmicu povodom novih zaduženja vezanih za mužu krava.

Prvi po rasporedu za mužu krava bile su Zorica i Marija. Miloš ih je detaljno uputio i njih dve su posle manjih muka uspele da donesu mleko u kuću.

Gagi je uveče bio neraspoložen, pa se savetovao sa Marijom i Zoricom oko svog ostanka na Farmi. Žalio se da se ne pronalazi u kući, da nema s kim da priča i da je inače potpuno drugačiji. Zorica je pokušala da ga uteši, rekla mu je da dobro razmisli da se posle ne bi kajao.

Maca, Firči i Mirjana su sačekali da svi legnu, a onda su od Miloševog ozbiljog rasporeda zaduženja napravili smešni raspored, pa su upisali da Zorica i Leon rade u jednoj smeni a Raka i Bubamara u drugoj.

 

makonda-tracker