Iskreno sa Aleksandrom Simić

Željko Vasić: Najvažnije je ne odustati od sebe

0
“Iskrenost ponekad može biti i nepristojna. Ne možete baš svakome reći sve ako to vređa. U muzici sam oduvek bio iskren i dosledan. Verujem u svoje ideje i pratim ih, makar i pogrešio ali preuzimam odgovornost za svoje odluke jer onda nema ko drugi da mi bude kriv”, počinje svoju priču Željko Vasić
foto: Promo
foto: Promo

Ne voli foliranja ni ljude koji po svaku cenu žele da se dopadnu svima. “Mogao si mnogima da se dopadneš da se nisi toliko trudio da se dopadneš svima”, jedna je od njegovih omiljenih rečenica. Kaže da mu mnogi zameraju doslednost ali on ne može da odstupi od sebe.

 

- I ja grešim i u svojim poslovnim postupcima i u životu. Najbolje je učiti na tuđim greškama ali to se retko dešava. Tvrdoglav sam ali takav, dobar, inat često me je vodio do velikih uspeha . Kada niko nije verovao da je moguće ja jesam i uspeo sam. Zacrtao sam sebi verovatno teži put ali zato imam svoju samostalnost - nastavlja Željko nakon veoma uspešnog koncerta u Beogradu koji je okupio baš one ljude koji vole i cene njegov rad,njegovu pravu publiku.

 

U emisiji Iskreno sa Aleksandrom Simić govori i o svojim strahovima, lutanjima, raspoloženjima, otvoreno i javno ,bez mnogo zadrške.

 

- Neki strahovi se nikad ne prevaziđu već se živi sa njima . Ne postoji magična pilula kojom prođu muke i treba da prihvatamo sve što prija. Ne odustati od sebe je najvažnije. Vremenom sam naučio kako da se borim sa nesigurnošću, strepnjama. Sve čovek može ali mora da odluči i da istraje. Sreća je subjektivna stvar. Sa strane i objektivno gledano neko vam može delovati srećan ali kako se on sa sobom oseća to samo on zna - iskren je kantautor i tvorac nekih od naših najlepših ljubavnih pesama.

 

Dodaje i da mu je u najtežim trenucima muzika itekako pomagala i da čovek ipak mora za svaki uspeh da se pomalo namuči, da je preispitivanje sebe dobro i poželjno. Željko ne radi ništa na silu i dodaje da se glavom vrata neće otvoriti već da često stvari treba pustiti da se dese i čitati znakove kraj puta.

Aleksandri Simić poverio je i svoju ljubavnu priču i otkrio koliko je bio stidljiv a danas zna da je ključ prave ljubavi poštovanje, tolerancija i kompromis. Ključ ,ne samo za vezu, već za život uopšte.

 

Ne dopada mu se što u današnje vreme individualizam dostiže svoj vrhunac i prelazi u samoljublje . Smatra da opraštanje treba postati način, stil života svih nas jer jedino tako nećemo imati loša osećanja koja ipak , na kraju, ostaju više u nama nego u onome na koga smo ljuti.

 

Emisija se emituje u nedelju 25. decembra od 17h na TV Naša i u sredu 28. decembra.

 

Reemituje se na TV BN i može gledati na teritoriji čitave BIH.

makonda-tracker