Farma: Ko šta zna, ko kako ume?

0
Drugog dana na Farmi učesnici najgledanijeg domaćeg rijalitija prikazuju svoja znanja i veštine - Zorica je neprikosnovena kraljica kuhinje, dok gazda Raka suvereno vlada svojim carstvom.

Drugi dan na Farmi počeo je za gazda Raku u 6 sati ujutru, dok su ostali ukućani spavali do 7. Posle prve jutarnje kafe sve je zanimalo kako su sluge Dejan i Irena proveli noć. Irena se žalila kako je Dejan, koji je bio zadužen za loženje vatre, zaspao, pa su se oboje smrzli.

Kako su im podeljeni zadaci za njih je ovaj dan bio radan i nije bilo izležavanja. Zorica je preuzela na sebe dužnosti oko hrane, pa je svima napravila uštipke koje su svi hvalili. Zatim su Mirjana, Irena i Iva pomagale da se kuhinja očisti i pospremi, ali sudovi nisu oprani.

Za to vreme muškarci u dvorištu zakucavaju daske na kućici za izolaciju, dok Ivan i Nemanja prave stazu. Firči ih kritikuje i kaže da staza nije dobra jer ima razmaka.

Gazda Raka nadgleda radove i organizuju ljude za pravljenje sapuna od svinjske masti, koji će im služiti kao sredstvo za trampu na pijačnoj prodaji. Sapun na smenu mešaju Dejan, Marija, Maca.Svi su jako dobro raspoloženi, rad im ne pada teško i uglavnom se šale na Dejanov račun.

Raka, koji po pravilima ne mora da radi jer je gazda, preuzima na sebe posao oko kreča koji im je potreban za dezinfekciju poda štale. Sluga Dejan mu pomaže, ali više smeta nego što koristi. Zato Raka moli Nemanju da mu pomogne oko nekih drva, a Nemanja komentariše kao se Dejan izvukao od posla.

Firči pomaže ženama u kući oko pravljenja i postavljanja zavesa koje im je Proka doneo.

Posle napornog dana i obilnog ručka, svi su u kući, šale se i pevaju. Gagiju se jako spava, Maca želi svoju mama, Miloš hvali Sajka koji mu je ceo dan pomagao, a Zorica Ivu.

Pola sata posle ponoći svi su već toliko iscrpljeno da odlaze na spavanje.

makonda-tracker