čekanju je došao kraj

CSI: Sajber zločini - regionalna premijera druge sezone na AXN Adriji

0
Druga sezona serijala CSI: Sajber zločini imaće regionalnu premijeru na AXN Adriji od 1. decembra u nedeljnom terminu četvrtkom u 21:00.
foto: Promo
foto: Promo

Specijalna agentkinja Avery Ryan predvodi Odeljenje za sajber zločine unutar FBI-a, jedinicu na prvoj liniji obračunavanja s ilegalnim aktivnostima koje započinju idejom, žive onlajn, a odigravaju se u stvarnom svetu. Ona iz prve ruke zna kako današnja tehnologija omogućava ljudima da žive u senci interneta, čineći ozbiljne zločine globalnih proporcija. Ryanin supervizor, iskusni FBI-jevac, asistent direktora Simon Sifter, zadužen je za “čišćenje” odnosa između Sajber odeljenja i drugih grana vlasti. U timu su još agent Elijah Mundo, samoprozvani zavisnik od akcije, zatim Daniel Krumitz, introvertni genijalac britkog jezika, haker Brody Nelson koji je između zločina i vlasti odabrao rad za FBI, i Raven Ramirez, novajlija i stručnjak za socijalne mreže.

 

foto: Promo

Dok drugi agenti zločince traže po mračnim ulicama, Ryan i njen tim pretražuju tamnu stranu interneta, gde je zlo skriveno u ćoškovima najveće mreže, kriminalci anonimni, novcu se teško ulazi u trag, a kupovina se vrši samo jednim klikom.


Zločini povezani s internetom, hakovanja, sajber-krađe, ucene, seksualni prestupi, krađe identiteta i još mnogo toga što spada pod jurisdikciju FBI-a, pašće u ruke harizmatične agentkinje i njenih “neprilagođenih” saradnika.

 

foto: Promo

Glavnu ulogu u seriji CSI: Sajber zločini igra Patricia Arquette, dobitnica Oscara, Emmyja i Golden Globea. Od svih CSI franžiza samo Cyber zločini u glavnoj ulozi imaju ženskog protagonistu. Njoj se u ulozi Elijaha Munda priključuju James Van Der Beek kog naša publika zna iz serije Dawson’s Creek, dok Brody Nelsona igra Shad Moss, poznatiji kao Bow Wow, nekadašnja tinejdž hip hop zveda. U ostalim ulogama pojavljuju se: Peter MacNicol, Charley Koontz i Hayley Kiyoko. Zanimljivo je da će se postavi pridružiti legendarni Ted Dansen, nakon finala serije CSI: Crime Scene Investigation gde tumači glavnu ulogu.

 

foto: Promo

Serijal, inače inspirisan radom sajber psihologa Mary Aiken, producirali su Carol Mendelsohn, Ann Donahue, Anthony Zuiker, Pam Veasey, Jerry Bruckheimer i Jonathan Littman.


Druga sezona serije ima ukupno 18 epizoda koje se premijerno mogu pogledati od 1. decembra u nedeljnom terminu četvrtkom od 21:00 samo na AXN Adriji.


 

makonda-tracker