Red Hot Chili Peppers uživo na MTV-ju

1
U petak, 12. marta, sa početkom u 21:00 na kanalu televizije MTV biće prikazan koncert sastava Red Hot Chili Peppers snimljen u milanskom klubu Alcatraz.

Tokom karijere koja traje već tri decenije, Red Hot Chili Peppers su među najuspešnijim grupama ikada. Kreirajući jedinstvenu fuziju roka, fanka i repa smatraju se jednim od najuzbudljivijih izvođača svoje generacije.

Pevač Entoni Kiedis i basista Fli osnovali su bend u srednjoj školi, ali tek dolaskom gitariste Džona Fruskantea i bubnjara Čeda Smita, dostižu i komercijalni uspeh. Nakon par promena sastava i povratka Fruskantea u bend, 1998. godine dolazi do vrhunca njihove kreativnosti.

Californication je, kao njihov sedmi album, prodat u 15 miliona primeraka, donevši bendu nagradu Gremi za najbolju rok pesmu, za singl Scar Tissue. Nastavili su da prave hitove i u novom milenijumu, a album iz 2006. godine Stadium Arcadium, osvojio je liste u 25 zemalja širom sveta.

Pred odabranom ekipom vernih fanova, MTV kamere su snimile bend na samom vrhuncu, u izvođenju najvećih hitova, gde su još jednom pokazali zašto ih smatraju jednim od najvećih bendova.

 

makonda-tracker