Serija

Zbog velikog interesovanja: Lud, zbunjen normalan ponovo na malim ekranima

0
Uz popularnu seriju ponovo ćemo se zabavljati radnim danima u 20.10h na TV Prva.
foto: Promo
foto: Promo

Zbog velikog interesovanja gledalaca, televizija Prva ponovo počinje sa emitovanjem popularne igrane serije „Lud, zbunjen, normalan“ . Zgode i nezgode porodice Fazlinović u vašim domovima biće svakog radnog dana od 20.10.

 

Izet, Faruk i Damir, tri su generacije porodice Fazlinović. Svaki od njih sa specifičnim generacijskim problemima koji se, s obzirom na to da žive u istom stanu, prepliću. “Ženska ruka” u njihovim životima je prostodušna kućna pomoćnica Šefika.

 

Njih četvoro čine dramaturšku okosnicu priče u kojoj svako, originalnošću svoga karaktera, doprinosi zapletima i komičnim situacijama.

Faruk (Izetov sin a Damirov otac) je muzički producent i vlasnik privatnog studija “Akord”. Studio ima dva zaposlena čoveka; sekretaricu Ivanu i tonca Dinu. Studio je druga scenografska pozicija sitkoma. Njih dvoje (Ivana i Dino) su više od običnih zaposlenih. Oni su gotovo kao deo porodice sa svojim veoma preciznim dramaturškim zadacima u odnosu na porodične probleme porodice Fazlinović ali isto tako oni se pojavljuju i kao nosioci zasebnih priča koje su vezane za njihov privatni i profesionalni život.

 

Treća scenografska pozicija je kafe bar koji se nalazi u neposrednoj blizini studija. To je mesto okupljanja svih karaktera sitkoma. Kafe bar, naravno, ima vlasnike (Marija i Stjepan) i osoblje (Selma). Ni oni nisu tek usputni karakteri već, neretko, nosioci čitavih zasebnih priča koje, po pravilu, imaju svoju refleksiju na porodicu Fazlinović ili na događaje u studiju “Akord”.

 

U svakoj epizodi pojavljuje se i čitav niz epizodnih karaktera, često su to poznate javne ličnosti koje igraju same sebe.

 

Sve epizode su pisane tako da mogu funkcionisati nezavisno jedna od druge čime je izbegnuta prevaziđena forma nastavaka.

 

SINOPSIS za prvu epizodu:

 

U porodici Fazlinović nastaje totalna pometnja kada deda Izet iz unukove torbe izvuče promiskuitetnu video-kasetu, koja je tu dospela greškom videokluba. U studio Akord dolazi folk zvezda Nagib, sa željom da snimi novi album. Međutim, Fazlinovići su zaokupljeni svojim problemom, a Nagib gubi živce uzaludno čekajući...

 

 

Likovi

 

IZET – Stariji gospodin sedamdesetih godina, inženjer u penziji. Još uvek je veoma vitalan i sklon dobroj čašici. Udovac. Politički je izrazito “crveno” orijentisan. Stara garda. Senilan po potrebi, kada mu to odgovara.

 

FARUK – Izetov sin jedinac. Ima nešto preko četrdeset godina, lenj je i prilično neambiciozan. Razveden i iz tog braka ima sina Damira. Njih trojica; Izet, Faruk i Damir žive u istom stanu. Faruk je vlasnik muzičkog studija “Akord”. Roker je po muzičkom opredeljenju, ali pošto studio slabo radi, spreman je na kompromise.

 

DAMIR – Farukov sin, student. Sve same desetke. Za razliku od oca i dede, Damir je “na zemlji”.

 

IVANA – Sekretarica u studiju. Moderna devojka u tridesetim, puna ciničnih opaski. Ona drži sve pod kontrolom. Da nema nje, i ono malo što studio funkcioniše bi stalo.

 

DINO – Tonac u studiju. Priglup i opterećen seksom. Obzirom da je odnos želja i mogućnosti, kada je seks u pitanju, katastrofalan, ne preostaje mu ništa drugo nego da se prežderava po čitav dan. Izrazito je debeo.

 

SELMA – Konobarica u kafiću koji je odmah do studija. Bog je obdario lepotom, ali ne i preteranom pameću.

 

STJEPAN – Vlasnik kafića. Pokušava da se drži što više po strani po svim pitanjima.

 

MARIJA – Stjepanova supruga. Takođe radi u kafiću, više oko kuhinje, ali ponekad i poslužuje. Ona ustvari vodi glavnu reč i u braku i u kafani.

 

ŠEFIKA – Žena u ranim pedesetim. Par puta nedenedeljno dolazi u stan kod Izeta, Faruka i Damira i sprema ga. Nekada im i nešto skuva. Prostodušna domaćica uvek spremna da kritikuje.

 

 

makonda-tracker