MTV Takeover Spandau Ballet

0
Ovog petka u emisiji TakeOver svoje omiljene spotove predstavljaju članovi jednog od najvećih bendova osmadesetih godina i predvodnici pokreta novog romantizma, britanska grupa Spandau Ballet.
foto: promo
foto: promo

Ovaj bend je obeležio čitavu jednu epohu u muzici. Njihova muzika se slušala u klubovima Sohoa i Ibice ali i na stadionskim koncertima po Evropi i Australiji. Za samo nekoliko godina, od klupskih svirki počeli su da pune stadione po svetu. Godine 1986, u jeku najveće popularnosti, održali su koncert u Beogradu. Svi ih pamte kao jedan od najušpesnijih bendova sa 25 miliona prodatih ploča, 6 multi-platinastih albuma i 23 hit singla. A, pesme kao što su True, Gold, Through The Barricades, To Cut A Long Story Short obeležile su mnoge godine nakon prestanka rada grupe.

Krajem osamdesetih prestali su da sviraju zajedno. 2009. godine bend je ponovo odlučio da se okupe u originačnoj postavi, snime novi album pod nazivom Once More, i posle više od 20 godina krenu na svetsku turneju.

MTV je iskoristio priliku da snimi bend u Beogradu dan uoči njihovog beogradskog koncerta, koji je održan 26. februara u Beogradskoj areni i početka evropske turneje pod nazivom The Reformation Tour.

MTV TakeOver, petak, 12. mart u 20:30.

makonda-tracker