Tri pa jedna za Oslo

U subotu, 13. marta u 21 čas u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a Srbija bira svog predstavnika za ovogodišnje, 55. po redu takmičenje Pesma Evrovizije.
0
1 / 2 Foto: Promo

U okviru emisije Tri pa jedna za Oslo, gledaoci RTS-a imaće priliku da premijerno čuju tri kompozicije eminentnog autora Gorana Bregovića u izvođenju Olivera Katića, Milana Stankovića i Emine Jahović. Glasovi publike odlučiće ko će od njih troje predstavljati Srbiju na Eurosongu.

Nakon audicije na kojoj su učestvovali Željko Vasić, Milan Stanković, Minja Samardžić, Emina Jahović, Marija Lazić, Nenad Ćeranić, Oliver Katić, Jelena Marković, Marko Vulinović i Adil Maksutović, Radio-televizija Srbije i Goran Bregović odlučili su da na finalnoj večeri nastupaju Milan Stanković, Emina Jahović i Oliver Katić uz vokalnu pratnju Jelene Marković.

U revijalnom delu programa nastupiće dosadašnji učesnici Pesme Evrovizije: Jelena Tomašević, Marija Šerifović i Marko Kon, ali i velike muzičke zvezde sa ovih prostora Zdravko Čolić, Severina i grupa Regina. Svi oni pevaće kompozicije Gorana Bregovića. Pored revijalnog dela emisije, finalisti će takmičarske kompozicije izvesti dva puta, kako bi omogućili gledaocima da što lakše odaberu predstavnika Srbije u Norveškoj maja ove godine. U emisiji će biti i dokumentarnih segmenata načinjenih na audiciji u studiju Gorana Bregovića, što  obuhvata i izjave i nastup pozvanih interpretatora, komentare o saradnji sa kompozitorom i izjavu samog autora.

Domaćin emisije Tri pa jedna za Oslo biće i sam Bregović sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane.

Voditelj nacionalnog izbora za predstavnika Srbije za Pesmu Evrovizije 2010 biće Maja Nikolić. Emisiju uređuje Dragoljub Ilić, a reditelj je Darko Kamarit.

makonda-tracker