Omiljena serija

Sve tajne Marte Stjuart u jednoj emisiji: Šta se dobije kada se pomešaju politika i ljubavne afere?

0
Treća sezona američke istorijske drame Vladavina će regionalnu premijeru imati na AXN Adriji. Nove epizode se mogu pogledati od srede 19. oktobra u nedeljnom terminu od 21:00.
foto: Promo
foto: Promo

“Vladavina” prati život mlade Mary Stuart, kraljice Škotske, koja sa svojim dvorjankama dolazi u Francusku da bi osigurala strateško savezništvo između te dve sile, a da bi u tome uspela, treba da se pobrine da ostvari ugovorenu veridbu s princom Françoisom, u čemu i uspeva. Mary na kraju postaje žena francuskog kralja čime stiče mnogo neprijatelja i biva uvučena u nepreglednu mrežu dvorskih intriga, prožetu politikom i ljubavnim aferama.

 

Treća sezona počinje događajima vezanim za zadnje dane francuskog kralja Francoisa, tešku bolest i naposletku smrt. Mary time postaje udovica i obreva se u teškoj situaciji jer više nije kraljica Francuske. Francisov brat Charles biva krunisan za novog maloletnog kralja, uz kog vlada Catherinea de Medici. Kao važno poprište događaja, treća sezona uvodi dvor engleske kraljice Elizabete koja radi protiv Mary i skriva svoju ljubavnu aferu s Robertom Dudleyem.

 

Serija Vladavina se temelji na stvarnom životu Mary Stuart, jedne od najpoznatijih ličnosti u britanskoj istoriji koja je zbog uzbudljivog života i tragičnog kraja često bila motiv pesnicima, kompozitorima i filmašima.

Zanimljivo je da glavnu ulogu igra Adelaide Kane koja je s majčine strane u srodstvu s Mary Stuart. Njene protivnice Catherine de Medici i Elizabeth glume Megan Follows i Rachel Skarsten, Francoisa je oživeo Toby Regbo, a njegovog polubrata Sebastiana “Basha”, Torrance Coombs. Autori serijala su Laurie McCarthy i Stephanie SenGupta koja se proslavila radeći na hitovima Hawaii Five-O i Zakon i red. Vešto balansirajući između istorijskih, ljubavnih, pa čak i tinejdžerskih voda, serija Vladavina je dobila mnoštvo nominacija za televizijske nagrade i 2014. godine osvojila prestižnu “People’s Choice Award”. Nakon tri uspešne sezone 11. marta ove godine je potvrđena i četvrta sezona.

 

Treća sezona “Vladavine” ima 18 epizoda koje se mogu pogledati na AXN Adriji sredom u 21:00 od 19. oktobra.

makonda-tracker