pojačanje

U studio ulazim s osmehom: Irina Vukotić novo lice Hepi televizije

0
Deo tima novog Jutarnjeg programa Hepi televizije, koji traje od 4:30 do 10 sati ujutru, ubuduće biće i Irina Vukotić.
foto: Promo
foto: Promo

Ovo pojačanje Milomiru Mariću, Snežani Petrović Vladani Savović bilo je potrebno, kako bi se išlo ukorak sa konkurencijom.


"Dobro jutro Srbijo", već beleži zavidne rezultate.

 

Svaki novi projekat je za mene veliki izazov ali i odgovornost, naročito kada vodim uživo program", rekla je Irina Vukotić, dokazano tv lice.

 

Posle 15 godina TV karijere i iskustva u mnogo različitih TV formata rešila sam da prihvatim ponudu televizije Hepi i po prvi put radim jutarnji program.


Irina Vukotić kaže da će joj teško pasti ustajanje u tri sata ujutru, jer je među prijateljima poznata kao velika spavalica, ali je izričita da je i nemoguća misija moguća, ukoliko postoji dobar motiv. Tako da će u studio, kako su gledaoci i navikli kad je ovo TV lice u pitanju, ulaziti – s osmehom.

 

foto: Promo

 

Da li je istina, da kad jednom osetite čari televizijskog posla, teško je opredeliti se za nešto drugo?


Televizija i ja smo se zavolele na prvi pogled još pre 15 godina i ta ljubav na obostrano zadovoljstvo traje i danas, iako nije sve tako jednostavno u ovom poslu. Ali, uvek sam stajala iza onoga što radim i za sada sam ponosna na svaku emisiju koja mi je obeležila karijeru. Imam želju da tako bude i sa Jutarnjim programom Hepi televizije koji od voditelja iziskuje obaveštenost, dobru priremu, raznovrsnost tema i gostiju. I naravno, biti bolji od drugih.

 

Koliko ste spremni da pomognete mlađima?

 

Često me mladi pitaju za savet ili kako sam počela da se bavim ovim poslom. S obzirom na to da sam diplomirala srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu i da imam želju da na zanimljiv način prenesem znanje i iskustvo nedavno sam u okviru Art Depo Studija osnovala radionicu za novinare i voditelje i na moje veliko zadovoljstvo studenti raznih fakulteta su moji polaznici. Radujem se svakom novom druženju sa njima, jer se bavimo osnovama novinarstva i voditeljstva, kulturom govora, dikcijom, oslobađanjem od treme i sticanjem samopouzdanja kroz različite vežbe pred kamerama.

 

Koliko je život olakšan kad ste poznata ličnost, a koliko je to opterećujuće?

 

Svaki posao ima one lepe i manje lepe strane. Ja sam srećna što radim već dugo posao koji volim i koji me ispunjava. Sticajem različitih okolnosti nisam snimala emisije nekoliko meseci i u tom period sam shvatila koliko mi to nedostaje i koliko jedva čekam da se crvena lampica upali kao znak da smo uživo u programu. Kada radiš ono što voliš i ono što bi druge opterećivalo, ti nosiš sa lakoćom.

 

foto: Promo

Da li je ista Irina privatno i ona na televiziji?

 

I privatno i u emisijama sam često nasmejana, volim da i problem i tešku priču iznesem neopterećujuće za gledaoce. Radoznala sam i poštujem ljude iz svog privatnog okruženja kao i sagovornike u emisiji. Mnogi mi kažu da ozbiljnije delujem na TV-u nego privatno, što je u redu. Jer, ono što si sa svojim bliskim ljudima si prava ti bez zadrške a u emisijama treba biti profesionalan.

 

Imate li neostvarenu želju?


-Kakav bi to život bio kad bi nam sve želje bile ostvarene i kad te neostvarene ne bismo želeli onako jako u sebi i čuvali kao najveću tajnu? Citiraću Mešu Selimovića: "Tajna se duže pamti nego jasna istina. Znaš šta je najlepše u životu? Želja prijatelju."

 

Gde biste sada otputovali?

 

Obozavam da putujem i volela bih uskoro da vidim Lisabon.

 

foto: Promo

Irina Vukotić karijeru na televiziji počela je 2000. godine, na Trećem kanalu RTS, u emisijama “Dodatno ubrzanje”, “Zoom”, “Radovanje – olimpijske igre iz Atine”. Zatim je u “Emoušnu” bila voditeljka njihovih najpopularnijih emisija “Veliki brat” i “Sve za ljubav”. Na Televiziji Prva, rušila je tabue i stereotipe u emisiji “Žene”, a zatim se dokazala i u šou programu “Ples sa zvezdama”. Na Pinku je vodila “Više od igre”.


Diplomirala je srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, u međuvremenu je stekla i zvanje - master.

 

makonda-tracker