Brojna osveženja

Predstavljena jesenja šema RTV Vojvodine

0
Jesen na program Radio-televizije Vojvodine donosi mnogo osveženja, ali i dobre stare emisije po kojima je RTV prepoznatljiva.
foto: Promo
foto: Promo

U utorak, 20. septembra, u holu Studija M, organizovana je promocija jesenje šeme RTV Vojvodine. Novinarima su se obratili Slavica Subotić Braun, vršilac dužnosti direktora programa RTV-a, Atila Marton, urednik drugog televizijskog programa RTV Vojvodine, Milada Popović, glavna i odgovorna urednica Prvog programa Radio Novog Sada, i Zlatica Njaradi, odgovorni urednik redakcije na rusinskom jeziku Trećeg programa radija RTV Vojvodine, koji su novinarima prezentovali novine u televizijskom i radio programu.

 

Nakon konferencije za novinare u Studiju M, novinari su prisustvovali snimanju jedne epizode emisije Državni posao, a potom i druženju sa legendarnim arhivatorima i poznatim radijskim i TV licima RTV-a, uz ručak iznenađenja, u Domu vojske na Beogradskom keju u Novom Sadu.

 

Junaci Državnog posla ulaze u petu sezonu emitovanja u toku koje gledaoce očekuju mnogobrojna iznenađenja. Između ostalog videće šta se dešava Torbici nakon što je ušao u mistični zamak u Rumuniji.

 

foto: Promo

U okviru informativnog programa, na ekrane se vraćaju emisije Pravi ugao, sa Ljubicom Gojgić, sa nizom aktuelnih razgovora i studiom otvorenim za dijalog i sučeljavanje različitih stavova, koje će, nadamo se, prihvatiti svi relevantni akteri naše političke, društvene i kulturne scene.

 

Pres i ja, autor Zoran Panović, sa gostima iz vodećih medija nastavlja da analizira kako se važni događaji prelamaju kroz različite platforme, zašto je neka pojava za većinu medija top-tema, a za pojedine sporedna vest, i kako čitati između redova.

 

Ponovo sa Vama Dejan Suvajdžić, koji u emisiji Politbiro prenosi, analizira i kritički komentariše najvažnije teme kojima se naše političke stranke bave, uključujući i kratke intervjue sa aktuelnim stranačkim ličnostima.

 

Emisija Sučeljavanje Radio-televizije Vojvodine, Aleksandre Popović, tradicionalno uspostavlja debatu u kojoj akteri političkog i društvenog života sučeljavaju stavove i nude ideje za bolji život građana.

 

Bora Otić i Petkazanje, sa novim zanimljivim sagovornicima i pričama cele Vojvodine, ponovo će biti sa gledaocima petkom uveče. O naravima, hobijima, strastima, a u centru pažnje, kao i uvek, je običan čovek.

 

U emisiji Dokument, autorka Eržika Pap Reljin nastavlja da se bavi analizom društvenih pojava i fenomena. Kroz sučeljavanje različitih mišljenja, autorka pristupa važnim događajima, ličnostima i problemima, jer veruje da je novinarstvo nedovoljno iskorišćena sila koja ne može da reši problem, ali može da upozori nadležne i javnost da postoji problem ili pojava koja mora biti rešena.

Gorućim spoljnopolitičkim temama u okviru nove emisije RTV-a, Ino-strana, baviće se Nemanja Starović.

 

foto: Promo

Nedeljom popodne ponovo vas očekuju Mustre, sa starim sadržajima i novim temama, za celu porodicu. Poznata TV lica, Nina i Ksenija, stari tandem, još od vremena NS plusa, svake nedelje sa vama će deliti informacije, zabavu, smeh, muziku, savete...

 

Najveći konzumenti televizijskog programa u čitavom svetu su žene. Šta je to što muči žene različitih godina? Kako reaguju na sve što bi se moglo podvesti pod pojam "ženska posla"? U istoimenoj novoj emisiji, „Ženska posla“, iskustva i saznanja će kroz lične, svakodnevne probleme, radosti, brige, tuge i želje, sa gledaocima deliti Mara Skendžić, Anamarija Sakač Erdely i Milica Rakanović.

Nova emisija na prvom programu televizije, Univerzitet, predstavlja Univerzitet u Novom Sadu, otkriva ko su ljudi koji kreiraju akademsku sliku Novog Sada, šta su dometi, planovi i projekti Univerziteta, profesora i studenata i, konačno, kako su stvoreni temelji jednog od uglednijih univerziteta u Evropi.

 

Emisija Vojvodinom svakodnevno će se baviti pričama koje će raditi naši dopisnici. Trajaće pola sata, a nakon toga na programu će biti Novosadske razglednice, takođe polučasovna emisija.

 

Gorjana Stojković donosi novu emisiju– Zdravoskop. Emisija je namenjena gledaocima zainteresovanim za medicinske teme i zdravstvenu politiku, a sastojaće se od iskustava građana i intervjua sa stručnjacima iz oblasti medicine i psihologije, predstavnicima Ministarstva zdravlja, Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, zdravstvenih ustanova i institucija.

 

Stare dobre emisije kao što su Tabloid, Neka pesma kaže, Sve stranci i Dodati život godinama vraćaju se na program sa novim temama i gostima.

 

Paleta na jezicima manjinskih zajednicama i dalje svakog radnog dana u 10 pre podne na RTV1.

 

Brojne novine očekuju nas i na drugom programu televizije Vojvodine koji emituje programe na jezicima nacionalnih zajednica.

makonda-tracker