Muzički šou Evropska zvezda

0
Produkcijska kuća Beoton pokreće novi muzički show Evropska zvezda, a reč je o zabavnom televizijskom formatu koji ima za cilj da neafirmisanim, talentovanim pevačima kroz rad sa najpoznatijim muzičkim profesionalcima u našoj zemlji pruži mogućnost usavršavanj
foto: promo
foto: promo

Početak projekta biće 20. februara, kada je zakazana prva audicija u Pirotu, a njime će biti obuhvaćeno još 17 gradova: Vranje, Niš, Novi Pazar, Požarevac, Zaječar, Kragujevac, Kruševac, Čačak, Užice, Loznica, Sremska Mitrovica, Zrenjanin, Vršac, Subotica, Vrbas, Novi Sad i Beograd. Audicije će biti otvorene za sve, a zamišljene su tako da kandidati pevaju bez muzičke pratnje. Žiri će biti različit po gradovima, a činiće ga poznate ličnosti iz sveta muzike, novinari iz različitih medijskih kuća i mnogi drugi. Nakon završenih audicija u svim navedenim gradovima žiri će izabrati petnaest najtalentovanijih učesnika. Oni će dobiti mogućnost da učestvuju u narednom delu ovog velikog takmičenja, što za njih znači odličnu priliku da ih čuje čitava Srbija. Oni finalisti koji uđu u top 5 imaće čast da im najpoznatiji muzički producenti na prostoru naše države naprave pesmu koja će im svakako biti odskočna daska za dalju karijeru. Dvoje finalista očekuje video spot visoke produkcije. Pobednik takmičenja dobija album za domaće, ali i evropsko tržište, mogućnost učešća na međunarodnim festivalima i stan u Beogradu.

Zaštitno lice Evropske zvezde je pevačica Marija Šerifović, koja je bila pobednica Evrovizije 2007. godine u Helsinkiju. Tim koji je tada doveo Mariju do pobede stoji i iza ovog projekta: producent Saša Mirković, tekstopisac Saša Milošević Mare, kompozitor Vladimir Grajić Graja, a značajnu ulogu ima i pevačica Leontina Pat. Uloga svih njih biće od velike važnosti u pripremi finalista na ovom takmičenju, ali će sa njima zajedno raditi i čitav tim profesionalaca na tehnici pevanja, scenskom izgledu i nastupu. Kvalifikacione emisije gledaoci će imati priliku da prate na TV Avala, kao i na tridesetak regionalnih i lokalnih televizijskih stanica, a samo finale biće emitovano i na TV Pink.

 

makonda-tracker