epizoda koju smo dugo čekali

Šerlok: Užasna nevesta: Regionalna premijera na AXN Adriji 2. septembra

0
“Šerlok: Užasna nevesta”, specijalna epizoda fantastičnog britanskog serijala premijerno će u našoj regiji biti prikazana na AXN Adriji u petak 2. septembra, u 23:10.
foto: Promo
foto: Promo

Moderna verzija priče o najpoznatijem detektivu na svetu, Šerloku Holmsu, i njegovom saradniku doktoru Džonu Votsonu u novoj avanturi će ih po prvi put vratiti u njihovo “prirodno vreme”.

 

“Užasna nevesta” započinje tamo gde je epizoda “His Last Vow” završila – kada Šerlok odlazi iz Engleske na misiji koja je svojevrsna kazna zbog ubistva ucenjivača Čarlsa Magnusona. Radnja tada dobija i svoju “alternativnu” struju koja se odvija u viktorijanskom Londonu krajem 19. veka, upravo tamo gde ju je originalno smestio sir Artur Konan Dojl.

 

foto: Promo

Krajem decembra 1895. godine preuzimaju slučaj Emeli Rikoleti, teško obolele neveste koja je čini se učinila samoubistvo, ali je nakon toga viđena kako ubija svog supruga. Naizgled zapetljan slučaj Holms brzo rešava, ali nakon nekoliko meseci ubistva se nastavljaju i slavni detektiv kroči iz prošlosti u sadašnjost i nazad kako bi povezao događaje i suočio se s opasnom ostavštinom svog najvećeg neprijatelja Džejmsa Moriartija.

 

foto: Promo

Višestruko nagrađivana krimi serija “Šerlok” u 2016. će zabeležiti samo jednu epizodu – “Užasnu nevestu”. Najavljena četvrta sezona planirana je za 2017, a potvrđena peta još nema datum emitovanja.

 

Kao i dosad glavni dvojac maestralno su odigrali slavni Benedikt Kumberbač (Šerlok) i Martin Friman (dr. Votson), uz koje se pojavljuju Una Stabs (gospođa Hadson), Rupert Grejvs (detektiv Lestrejd), Mark Gatis (Mikroft Holms) i Endru Skot (Džejms Moriarti).

 

foto: Promo

Uz ovu posebnu epizodu veže se puno trivije, između ostalog u njoj Holms po prvi put izgovori slavnu rečenicu “Elementary, my dear Watson”, te svog partnera prvi put oslovi s “dr. Watson”.

 

foto: Promo

“Užasna nevesta” premijerno je emitovana 1. januara 2016. i zabeležila je čak 11.6 miliona gledalaca u Velikoj Britaniji. Zanimljivo i da je ova televizijska serija prikazana i u odabranim bioskopima u Engleskoj, Hong Kongu, FInskoj i Danskoj, a veliki uspeh doživela je u Južnoj Koreji i Kini, gde je u jednom danu zabeležila čak 1,7 miliona prodatih bioskopskih ulaznica.

 

 

makonda-tracker