Iskreno sa Aleksandrom Simić

Vanja Bulić: Sada znam da je ljubav neprolazna stvar

0
Jedan od naših najčitanijih pisaca i tvoraca najgledanijih emisija otkriva detalje detinjstva i dečaka koji se pitao gde je njegov otac koji je odveden na Goli otok. Priča o odrastanju, zaljubljenosti u novinarstvo i momentu kada je shvatio da od dobre reportaže može nastati film...
foto: Fabrika fotografa
foto: Fabrika fotografa

Čemu nas uče i šta o nama govore Lepa sela lepo gore, o posvećenosti glumaca i autora u stvaranju ovog remek dela, o ljudima koji su deo filma a nažalost više nisu među nama, iskreno govori Vanja Bulić.

 

- Istinu sam odmah znao iako sam , kada je tata uhapšen, imao samo 5 godina.Bio sam u kući kada su ga odveli. Iako su mi govorili druge razloge osećao sam da se nešto krije. Često sam viđao uplakanu majku, a kasnije i shvatio da bih danas imao i brata da nije bilo tog hapšenja i muka sa kojima smo morali da živimo - otvoreno Bulić započinje svoju životnu priču .

 

Kaže da bi jedina blagodet mogla biti činjenica da nikada nije bio ljubomoran a stručnjaci su mu objasnili da je to upravo zbog tog perioda i činjenice da nije morao majku da „deli“ ni sa kim.

 

U danima kada je javnost jako potresena iznenadnom smrti Milorada Mandića Mande , Vanja se seća njihovog rada i posvećenosti filmu Lepa sela lepo gore koji smatra jednim od naših najboljih igranih ostvarenja.

 

Seća se Vanja i kako je lutao od arhitekture, preko medicine do novinarstva, zbog čega se više sa nekim prijateljima ne druži ali ističe i da je sklon da miri ljude oko sebe.

 

I danas ga pisanje čini radosnim i ispunjenim. Čak i u danima kada ne krene baš sve po planu ono je dobra vrsta utehe.

 

Aleksandri Simić otkriva da dok piše u njemu je dečak, da je istina, uvek, i pola laži, da je njegova najveća hrabrost njegova supruga i da biti otac znači imati tri sina kao on. Film o njegovom životu zvao bi se - „Ovo nije istina o meni“ a sada sigurno zna da je ljubav neprolazna stvar.

 

Emisija se premijerno emituje na TV NAŠA ,u novom terminu ,u petak 1 jula od 23h , dok su reprize u nedelju 3 jula u 17 h i u sredu 6 jula u 22h.

makonda-tracker