ne propustite

Nastavak najgledanije drame: Šesta sezona Profajlera premijerno na AXN Adriji

0
Šesta sezona napete francuske krimi serije “Profajleri” premijerno kreće s emitovanjem na AXN Adriji od petka, 1. jula. Novih dvanaest epizoda mogu se pogledati u stalnom terminu, petkom u 21 čas.
foto: Promo
foto: Promo

Chloé Saint-Laurent je kriminalistički psiholog koji usko sarađuje s Odeljenjem za ubistva francuske policije. Pomoću svoje izražene empatije i izuzetnog znanja, uspeva da se uvuče u glave žrtava i osumnjičenih, te tako rešava i najteže zločine.

 

Vođa odeljenja Thomas Rocher prinuđen je na saradnju s Chloe, uprkos njenim neobičnim metodama i iskrenim opservacijama koje često pogađaju i njega samog. Više naviknut na akciju nego na ispitivanje sitnih detalja, Rocher Choleinu pojavu neretko smatra pogubnom po kolege, no više od razlika ovaj neobičan par spaja saosećajnost s žrtvama i želja za pravdom.


Radnja šeste sezone nastavlja se nekoliko meseci nakon radnje finala pete, u kojoj je život izgubila narednica Frederique “Fred” Kancel. Chloé Saint-Laurent vraća se iz psihijatrijske ustanove u Odeljenje za ubistva u kom su svi još u šoku od Fredine smrti. Pošto i dalje nije sposobna za terenski rad, nalazi posao u arhivi. Zapovednik Rocher jedan dan sprečava otmicu 18-godišnje devojke koju otmičar zamenjuje za svoju sestru Coralie koja je nestala pre 15 godina. Mada joj je uplitanje u istragu zabranjeno Chloe se ipak uključuje, dirnuta pričom o nestaloj devojčici, ali otkriva istinu koja je mnogo dublja i šokantnija od starog slučaja nestanka.

 

foto: Promo

Seriju su kreirale Fanny Robert i Sophie Lebarbier. Ulogu Chloe Saint-Laurent igra Odile Vuillemin, dok zapovednika Thomasa Rochera igra Phillipe Bas.


“Profajleri” su sa 7,7 miliona gledalaca po epizodi najgledanija francuska dramska serija proteklih nekoliko godina. Finale pete sezone oborilo je nacionalni rekord gledanosti sa čak 8,6 miliona gledalaca. O međunarodnom uspehu dovoljno govori sama činjenica da je serijal prodat u 83 zemlje. Šesta sezona je svetsku premijeru imala krajem 2015. godine, a sad se po prvi put prikazuje u našom regionu, ekskluzivno na AXN Adriji.


Dvanaest 50-minutnih epizoda emitovaće se u nedeljnom terminu petkom u 21:00 od 1. jula.


 
 

makonda-tracker