AIR preuzimaju MTV

0
Fenomenalni francuski bend AIR predstaviće se publici regionalnog MTV-ja u emisiji TakeOver u petak 29. januara sa početkom u 20:30h.
foto: promo
foto: promo

MTV je iskoristio priliku da snimi AIR prilikom njihovog nedavnog koncerta u Sloveniji kako bi Nicolas Godin i Jean-Benoît Dunckel na pola sata preuzeli MTV i publici predstavili svojih pet omiljenih spotova.

Bend je upravo izbacio i novi video u film-noir stilu za poslednji singl So Light Is Her Footfall. Posebno priznanje učinio im je prestižni list New York Post koji je njihovu pesmu Be A Bee stavio na drugo mesto pesama koje su obeležile 2009. godinu, odmah iza kralja popa Majkla Džeksona koji je bio ispraćen uz neponovljeni singl Billy Jean. Posle evropskog dela turneje Love 2 u okviru koje dolaze i u Beograd, AIR na proleće očekuje i velika američka turneja.

AIR je skraćenica za francuske reči Amour, Imagination, Reve ili Ljubav, Mašta, San što je ujedno jedna od najboljih odrednica njihove muzike. Popularni francuski sastav iza sebe ima šest studijskih, dva miks i jedan saundtrek album, te 21 singl od kojih je Sing Sang Sung i dalje izrazito slušan na radio stanicama u Srbiji. Svetsku slavu stekli su još sa albumom Moon Safari iz 1998. godine, a iako se njihov koncert već dugo očekuje, Air će po prvi put nastupiti u Srbiji.

Bend je nastao još 1995. godine u Versaju kada su pod imenom Orange svirali zajedno sa današnjim zvezdama francuske elektronske scene Etjenom de Kresijem i Aleksom Goferom. Nakon debi albuma Premiers Symptomes iz 1997. Air stiču kultni status na evropskoj sceni, da bi samo godinu dana posle dostigli globalni uspeh sa hitovima Sexy Boy, Kelly Watch the Stars i All I Need.

Album Moon Safari prošle godine je doživeo jubilarno reizdanje na desetogodišnjicu svog originalnog uspeha. U tih deset godina Air su objavili neke od svojih najboljih albuma uz singlove poput Playground Love, Cherry Blossom Girl, Mer du Japon ili Don’t Be Light koju je otpevao Beck.

Air će uz holandsku zvezdu Janu Šra (Janne Schra) i beogradski bend u velikom usponu Svi Na Pod! nastupiti 10. februara 2010. godine u Beogradskoj areni u okviru 11. Guitar Art Festivala. Ovogodišnji Guitar Art Festival održaće se od 9. do 14. februara u Beogradu. Ulaznice za ovaj koncert prodaju se na blagajnama Beogradske arene i Bilet servisa.

MTV TakeOver je lokalni format u kome domaće i strane zvezde imaju priliku da preuzmu MTV i predstave svojih pet omiljenih muzičkih video spotova. Pored priče o ljubavi, karijeri i životu, upoznaće nas i sa muzikom koja je uticala na njih i dovela ih do MTV-ja.

makonda-tracker