Survivor: Red šlihtanja, red plača

U epizodi rijaliti programa Survivor, koja je emitovana 26. januara na TV Fox, pukla je tikva između Teje i Višnje.
0
1 / 16 Foto: Tv Fox

Do kraja borbe za opstanak ostalo je desetak dana. Živci su tanki, pozicije se menjaju iz časa u čas, raspoloženja iz minuta u minut. Aca misli da mu pleme zamera što je poslao Njegoša po imunitet i tako bivšem Manobu poremetio planove da izbacuje bivši Ga’dang. Višnja je samouverena iako je za dlaku izbegla šut kartu. Ona kaže da je sinoćnji Plemenski pokazao da nije ispao najslabiji i da to neće ni biti, ta da joj se probudio inat i da ju je pleme potcenilo. I još kaže da je svesna da je sada sama, bez podrške, a da na Teju može da se osloni ne za lakat, nego za mali prst. Višnja koristi priliku da svoju dojučerašnju podršku podseti koliko je u stvari ona, Višnja jaka 45 dana bez porodice.

- Je l’možeš da veruješ koliko sam ja stvarno jaka? - pita Teju,koja se neodređeno smeška...

Ali, da je snaga relativna, pokazala je i borba za nagradu. Pobednički tim dobio je video poruku od kuće, a kao avans, Andrija im je pustio skraćenu verziju. Okean se napunio Višnjinim, Njegoševim i Vesninim suzama, dok ostali hrabro gutaju knedle. Neki su slomljeni, nekima je pozdrav od kuće motivacija, neki su se skroz pogubili. Aca, Srđan, Vesna i Višnja pobeđuju u igri, a ostali se vraćaju u kamp. Njegoš je totalno puk’o, pa ga teše, a Teja žali što Njegoš nije osvojio nagradu, ali je srećna da Višnja jeste.

A pod šatorom, k’o u Hasanaginom dvoru. Višnja i Vesna plaču sve u 16 dok gledaju svoje bližnje, Aca pušta suzu, mušku, najtežu. Samo se Srđan smeje, njega su dve sestre, devojka i brat baš fino oraspoložili. I tako razbucani, vraćaju se u kamp. Višnja se strašno rastužila, nije u stanju da komunicira i samo plače. Vesna se skrpila (kaže Teja, znala je da će Vesna izdržati jer je jaka), ali Njegoš ima veliki problem što je ostao bez nagrade. U obrazloženju navodi da se nikad nije rastajao sa svojima  i da mu strašno nedostaju. U zaključku kaže: Mama je mama!.

Posle ovog pročišćujućeg iskustva, takmičari su se vratili novim kalkulacijama. Dušan kaže da će iz prikrajka da vreba šta rade ovi ambiciozniji, pa će usput da se prikloni nekoj struji. Njegoš je srećan što se ponovo dobro pozicionirao i sad je u prilici da izbacuje i Srđana i Duleta i Vesnu. Stigao je čak i da uteši Višnju, a moral joj je podigao epitetima kraljica, carica, lavica. Višnji je bilo veoma, veoma, veoma, drago da neko prepoznaje njene kvalitete.

Očekivanja robinzona rastu. Šta li će doneti večerašnja borba?

makonda-tracker