Survivor: Strašni sud Andrija

Takmičari izveli iz takta strašnog sudiju Andriju, na ostrvu je bila još jedna lekarska intervencija, a Nemanja je u Njegoševim očima veliki suncokret
1
1 / 9 Foto: Tv Fox

Manobljani su se ponovo našli na prozivci kod Andrije. Žuto pleme još jednom je moralo da uđe u ring po ogrlicu za imunitet, dok se njihovi rivali opuštaju prepričavanjem svojih snova. Njegoš se oblizuje pričajući o snu u kom klizi niz čokoladni tobogan, koji ustvari ne ide nizbrdo već na gore, a na vrhu ga čeka čovek sa sekirom koji je preplovio nogu mom drugu, a ja sam sledeći. Frojd bi svašta mogao da kaže na ovu temu, ali zato svima ide voda na usta pri pomisli na tobogan od čokolade. Ipak, Teja prizemljuje priču, upitavši saplemenike šta rade dok studiraju, pošto Njegoš izjavljuje da je non-stop u igraonici. Višnja eskivira temu, a Njegoš se pravda da je u Sloveniji drugačije. Ovde, veli, ne može da se postigne i da se studira i radi, posebno ako si još i sportista, kao on. Klemen se iznervirao jer je taman počeo da krpi kamp kad mu se polomila sekira. Izjavljuje da je malo onih koji doprinose kampu, osim nekoliko izuzetaka koji se povremeno late varjače. A da im kulinarske veštine nisu bliske, uveriće se Teja pošto pojede pirinač uprkos tome što čudno izgleda. Momentalno joj je bilo muka i ukočila joj se vilica, pa su i lekari intervenisali. Njegoš nastavlja sa svojim biserima naročito kada kaže Nemanji: Ti mene podsećaš na jedan veliki suncokret. Nemanja se prvo malo zbunio: Ja te podsećam na suncokret? Ja više imam karakteristike bosiljka... Mali Aca i Klemen jedu pečenog skakavca i razmišljaju o ugostiteljstvu, a Srđan u pobeđuje u borbi za imunitet. U Manobu je zategnuta atmsofera. Dušan i Bibi konačno raspravljaju jedan na jedan,a  žene se plaše da će doći do svađe. Dušan zamera Bibiju što je sklapao dogovore, a Bibi njemu što je i on sklapao dogovore a o tome nije izvestio Srđana, Klemena i Njega. Dušan se brani da je bar priznao šta je radio, a Bibi ga napada da ne sme da mu kaže u oči šta misli o njemu. Bibi se taman spremio da digne sidro sa Filipina, ali mu je Peđa pomrsio konce. On je izmolio da bude izbačen jer mu je svega dosta i hoće kući. Pleme nerado pristaje da mu ispuni želju. Karte su na stolu: Peđa ide kući na lični zahtev, a ko zna, možda Bibiju ostanak donese novu šansu da nastavi dalje.

Njihov postupak uspeo je da iznervira čak i smirenog Andriju. Pošto su prvo porazgovarali o Bibiju i o tome zašto je nepoželjan, Bibi izjavljuje da se nije uklopio. Vesna iznosi još novosti: Nikola i Bibi se znaju od ranije, izgleda da su vojsku zajedno služili. Bibi je demantuje i poziva Dušana da posvedoči da su Nikola i Bibi tek na podeli plemena izjavili da bi voleli da budu u istom timu. Dušan, međutim, tvrdi da ništa nije čuo, iako je bio blizu. Peđa otvoreno kaže da je iskukao izbacivanje i da ne može više da izdrži. To je Andriju toliko iznerviralo, da odlučuje da preskoči glasanje i da odmah ugasi Peđinu baklju. Sudija opominje takmičare da Survivor nije mesto za milosrđe i da se tu ne moli za izbacivanje. A Peđa je pred vratima Ostrva duhova. Predomislio se u cugu, sad mu se igra čini interesantnom. Ne zna da ga Nikola čeka na zicer.

makonda-tracker