Mando Diao u MTV Expressu

0
Ove nedelje regionalnoj publici u MTV Expressu četvrtog novembra u 20 časova, predstaviće se švedska atrakcija Mando Diao
foto: promo
foto: promo

MTV je iskoristio priliku da bend snimi prilikom njihovog prvog gostovanja u Srbiji, na Exit festivalu.Oni su u lobiju hotela Park u Novom Sadu, specijalno za MTV izveli jedan od najvećih hitova godine, pesmu Dance With Somebody. U sredu, četvrtog novembra, publika će moći da proveri kako ovaj hit zvuči u akustičnoj verziji, pred njihovo novo gostovanje u regionu, 26. novembra u klubu Boogaloo u Zagrebu.

Koreni banda Mando Diao sežu još iz 1995. godine u početku sa čestim izmenama članova. Ime benda, Mando Diao, nema posebno značenje, već se pričinilo u snovima Bjorna Dixgarda. Kao najveće muzičke uzore spominju Beatlese. Prvi studijski album Bring 'Em In snimljen je 2002. godine u Švedskoj i sadrži demo snimke uglavnom snimane u podrumu kuće klavijaturiste Daniela Haglunda koji 2003. napušta band. Iste godine album izlazi pod etiketom Mute. Nakon toga u 2004. godini proglašeni su jednim od najboljih novih bendova. Iste godine snimaju i drugi album Hurricane Bar, a 2006. i treći Ode to Ochrasy. Do kraja 2006. godine snimaju i DVD nazvan Down in the Past, a 2007. album Never Seen The Light Of Day. U februaru 2009. godine izdaju svoj zadnji studijski album Give Me Fire i prvi singl Dance With Somebody. Album su producirali Mando Diao i Salazar Brothers.

Premijera emisije MTV Express je svake druge srede u 20 časova, a emisija će biti reprizirana više puta u toku redovnih muzičkih blokova na ovom kanalu.

makonda-tracker